Verplichte pitstop
Verplichte pitstop (Foto: Edfo Fotografie)

BS-Racing team pakt tweede plek in Supercar Challenge

  Nieuwsflits

Zandvoort – Tijdens de voorjaarsraces op het CM.com Circuit van Zandvoort heeft het Rijssense BS-Racing Team afgelopen weekend de tweede plaats gepakt in de Supercar Challenge. Het team dat uitkomt in de Supersport 1 klasse, kwam op slechts 0,044 seconden achter de nummer 1 over de finish. Na alle pech die het team heeft gehad voelt het echter als een absolute overwinning.

Hoewel de zaterdag letterlijk en figuurlijk in het water viel, zagen de omstandigheden er voor de zondag veel beter uit. De baan was aan het opdrogen, maar het was nog een grote gok om te beginnen op de slicks. Uiteindelijk bleek het de perfecte tactiek voor de rijder in de oranje BMW.

Coureur Marcel van de Maat heeft, startende vanaf een 4de plaats, gevochten voor wat hij waard is. Dat leverde rondetijden op die maar liefst 1,5 seconde sneller waren dan tijdens de Zandvoort Superprix, waar tevens een podium werd binnengesleept. Het team, bestaande uit enkel vrijwilligers, kijkt dan ook met een zeer geslaagd gevoel terug op het weekend. Het zorgt ervoor dat de Overijsselse formatie tevens de 5de positie in het algemeen klassement steviger in handen pakt.

Meer berichten