Haman en zijn handlangers
Haman en zijn handlangers (Foto: de vliegende speeldoos)

De Vliegende Speeldoos speelt de musical ‘Esther’ in Kulturhus Irene

  Nieuwsflits

Notter - ‘De Vliegende Speeldoos’ komt zaterdag 3 oktober naar Kulturhus Irene in Notter. Samen met zo’n honderd basisschoolkinderen, gaat het team van professionele musicalacteurs, de musical ‘Esther’ instuderen en opvoeren.

De Vliegende Speeldoos heeft jarenlange ervaring en was in 2017 ook al in Rijssen met de musical ‘Mozes’. Deze fantastische dag was voor de kinderen een dag om nooit te vergeten. Veel van deze kinderen doen opnieuw mee en zijn de dagen al aan het aftellen tot 3 oktober.

Gebaseerd op het Bijbelboek Esther; loopt het leven van de mooie Joodse Esther helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros? Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin en moet ze gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië en het grootste gevaar komt van Haman. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven. Lukt het Esther haar volk te redden? ‘Esther’ is een verhaal over moed om tegen je angst in, toch te handelen. Moed om te durven stralen in je leven!

De organisatie is in volle gang. Er worden voorbereidingen getroffen voor het knutselen van de kostuums. De catering wordt geregeld, want al die kinderen, acteurs en vrijwilligers lusten zeker een welverdiende lunch en wat lekkers op zijn tijd. Tijdschema’s, materialen, mailtjes met informatie, lijsten met opgegeven kinderen; er is genoeg te doen om deze feestdag voor te bereiden en daarbij rekening te houden met alle Covid-19 maatregelen.

Op de dag zelf zullen de kinderen worden ontvangen in het Kulturhus waar de acteurs van ‘De Vliegende Speeldoos’ duidelijk zullen maken dat de musical niet door kan gaan wanneer de kinderen niet helpen. Vervolgens wordt er geknutseld en geoefend tot de musical goed voorbereid is. Aan het eind van de middag staan de kinderen volop in de schijnwerpers te stralen als echte musicalsterren.

Op het moment van schrijven zijn er in alle groepen nog plekken vrij, dus mocht je nog mee willen doen: laat het ons weten! Wie weet is er voor jou ook nog een plekje om deze fantastische dag mee te maken en te stralen als een echte ster! Opgeven kan via een mail naar kinderkerkfeest@gmail.com. Vermeld in de mail je naam, in welke groep zit je op school en een 06 nummer van een ouder. Je ontvangt dan alle informatie via mail.

Uiteraard mogen er maar een beperkt aantal volwassenen bij de musical zijn. Voor de gedwongen thuisblijvers is een livestream beschikbaar. Zo kan iedereen zijn (klein)kind, neefje/nichtje, buurjongen/meisje, vriendje/vriendinnetje ook thuis live zien stralen op het podium!

Meer berichten