<p>Bijzondere auto's tbv Rally.</p>

Bijzondere auto's tbv Rally.

(

Foto: Studio 81

)

Autorally voor Stichting Kinderhulp Ghana

  Nieuwsflits

Rijssen - Het grasveld achter De Oosterhof in Rijssen vulde zich afgelopen zaterdag zich met zestig bijzondere auto’s. Volgetankt, gepoetst en klaar om een mooie rit te rijden voor Stichting Kinderhulp Ghana, een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in Nsoatre, Ghana.

Dit jaar werd de vierde editie van de rally gereden door diverse ondernemers uit Rijssen en omgeving. Deze keer extra bijzonder omdat het vanwege de coronaperikelen lange tijd onzeker was of het evenement door kon gaan. Maar met de juiste maatregelen kon het toch. Tot blijdschap van de zestig coureurs die ’s ochtends om 11.00 uur vanaf De Oosterhof vertrokken richting hun eerste tussenstop: de McDonalds in Zutphen. Daar werd van een volledig gesponsorde lunch genoten. Daarna werd de tocht vervolgd richting De Oosterhof, waar de rijders weer warm werden onthaald.

Het avondprogramma bestond uit een buffet, verzorgd door Het Brodshoes. Daarna werd de eerste editie van het rallyspel gespeeld. Met dit spel werden diverse leuke prijzen gewonnen.

Jaarlijks vindt er een veiling plaats.. Hiermee werd 51.000 euro opgehaald. Dit bedrag wordt rechtstreeks besteed aan een medisch project in Nsoatre. ‘"We zijn ontzettend dankbaar voor deze mooie opbrengst dit jaar. Ons doel voor de komende jaren is om een ziekenhuis te bouwen in Nsoatre. Met dit geld kunnen we een mooie start maken en een poli en kraamafdeling realiseren. Dat is fantastisch," aldus Leo Nieuwenhuis, bestuurder van Stichting Kinderhulp Ghana.

Doel rally

In tegenstelling tot anders, was het doel dit jaar niet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Kinderhulp Ghana, maar stond het in het teken om ook de ondernemers uit Rijssen en omgeving een hart onder de riem te steken. In goede, maar ook in wat mindere tijden staan we samen sterk. Voor het goede doel maar ook voor elkaar.

Over Stichting Kinderhulp Ghana

De stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Nsoatre, een gebied in de aan Ivoorkust grenzende provincie Brong-Ahafo in Ghana, West Afrika. Kinderen die niet naar school gaan en veelal rondzwerven in dit gebied, worden door de stichting geholpen. Voorheen stierf 40% van deze kinderen door HIV/AIDS. Dat behoort inmiddels tot het verleden. Met de opbrengsten van de rally, kan het bijzonder gedreven Ghanese team haar werk verrichten en wordt scholing, sociale zorg en gezondheidszorg naar een hoger plan gebracht. Kinderhulp Ghana bouwt aan een duurzame samenleving. Na de verstrekte noodhulp, wordt sinds 2013 gewerkt aan duurzame hulp. De vis maakt plaats voor de welbekende hengel. Het is de missie van de stichting om in Ghana een duurzame samenleving op te zetten. Voor de komende 3 jaar heeft de stichting als doel om een ziekenhuis te bouwen die bestaat uit diverse specialismen. Met het opgehaalde bedrag van de rally kunnen de eerste twee gebouwen gerealiseerd worden, namelijk een poli en een kraamafdeling. Doelstelling is dat de stichting uiteindelijk geen noodhulp meer hoeft te geven omdat men in Nsoatre zelfredzaam geworden is.

Meer berichten