Foto:

Volg proefles blazen op de Alphoorn

  Nieuwsflits

Het alphoornduo-fortissimo geeft vanaf 28 september weer alphoornlessen. Doe mee en volg een proefles.

Lessen

Door het enthousiasme voor het alphoornspelen ontstond het idee om hier wat meer mee te doen en zo is de alphoorncursus ontwikkeld en wordt vanaf 28 september weer les gegeven in het origineel alphoorn blazen volgens Zwitserse traditie.

Alphoornduo-fortissimo wil dit mooie instrument niet misbruiken voor andere soorten muziek maar zich houden aan het originele alphoornspelen waarbij het ontstaan van de muziek vanuit vroeger tijden en de precieze methode van het spelen op dit machtige instrument de hoofdrol spelen . Alleen op deze wijze komt het instrument tot zijn recht.

Men hoeft geen eigen instrument te hebben, men kan tijdens de lessen gebruik maken van de instrumenten van het alphoornduo.

De lessen worden gegeven op maandagavond in een verwarmde grote schuur of buiten bij goed weer en kunnen daarom het hele jaar door gegeven worden.

Er wordt per keer ruim 1 uur lesgegeven in: blaastechniek, soorten ademhaling en hoorngebruik, muzieknoten leren kennen en juist interpreteren en natuurlijk het instuderen van liedjes. Omdat het een moeilijk instrument is zijn de lessen per uur te volgen.

Kosten

De kosten bedragen afhankelijk van de aanmeldingen 15 euro per uur inclusief het gebruik van de hoorns van Fortissimo. Men is niet gebonden aan vaste lessen. Het kan best zo zijn dat het niet uw ding is dan moet men zonder gevolgen of verplichtingen weer kunnen stoppen.

Opgave kan via het mail adres: info@alphoornduo-fortissimo.nl en informatie kunt u krijgen onder telefoonnummer 06-53911034 of 0548-522162.

Zie voor meer info en de muziek de site: www.alphoornduo-fortissimo.nl onder muziekalbum

Optreden

Het alphoornduo treedt zelf regelmatig op en heeft al aan diverse activiteiten en concerten deelgenomen (vraag naar de mogelijkheden) waaronder optredens bij:

Radio 4, bij bruiloften, bij een kerkdienst in het buitenland alsmede bij bedrijfsfestiviteiten, bij het afscheid van een Gemeente secretaris, bij familie treffen, tijdens een vakantieweek voor ouderen of minder validen en bij koren tijdens een concert.

Ook zijn er veel optredens bij bejaardencentra in het hele land en wordt regelmatig een beroep gedaan op het alphoornduo. Zij organiseren voorlichting bijeenkomsten en demonstraties van diverse soorten hoorns, waaronder de sjofar, de bazuin, de midwinterhoorn en het spelen op gestemde muziekklokjes /koeienbelletjes met orgelbegeleiding.

Meer berichten