Burgemeester Arco Hofland en de schrijvers van het boek
Burgemeester Arco Hofland en de schrijvers van het boek (Foto: Hannie Nijkamp)

Burgemeester ontvangt boek met ervaringen Taalpuntcursisten

  Nieuwsflits

Op dinsdag 8 september boden cursisten van het Taalpunt Rijssen-Holten een boekje dat zij gemaakt hebben aan aan burgemeester Arco Hofland en wethouder Bert Tijhof. In het boekje hebben zij hun ervaringen met het Taalpunt op papier gezet. Het boekje werd aangeboden ter gelegenheid van de ‘Week van Lezen en Schrijven’.

Vorig jaar hebben de cursisten van het Taalpunt Rijssen-Holten in de Week van de Alfabetisering meegedaan aan een schrijfworkshop. Ze hebben gedichten gemaakt en hun ervaringen met het Taalpunt en het nieuw zijn in Nederland opgeschreven. Alles is van illustraties voorzien door Saskia Pekelharing en gebundeld in een boekje.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in de Bibliotheek Rijssen, werd het boekje aangeboden aan de burgemeester en de wethouder. In een dankwoord benadrukte de burgemeester het belang van taal en van aandacht voor mensen die nieuw zijn in ons land.

De Week van Lezen en Schrijven (voorheen de Week van de Alfabetisering) vraagt met verschillende activiteiten aandacht voor laaggeletterdheid.

Meer berichten