Workshop introductie paardensportmassage

  Nieuwsflits

Holten - Paardensportmassage Antoinette uit Deventer houdt in oktober en november een workshop introductie paardensportmassage bij manege Nijenkamp in Holten.

Wil jij dat je paard soepel beweegt en lekker in zijn vel zit? Ontdek dan hoe fijn paardensportmassage kan zijn, voor paard en pony, groot en klein.

Sportmassage voor paarden is niet te leren in 1 cursusdag. Daar gaat een uitgebreide opleiding aan vooraf.

Antoinette Langenberg is gediplomeerd paardensportmasseur en heeft de volledige opleiding met succes afgerond. Tevens is zij aangesloten bij het VPSN, de Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland. Dat wil zeggen dat men verzekerd is van een erkende en vertrouwde paardenmasseur.

Wat kun je wél leren tijdens deze workshop Paardensportmassage basis? In deze workshop worden thema’s behandeld als de anatomie van het paard, de bespiering, de inwerking van de ruiter of harnachement en het effect van massage.

Na een stukje theorie ga je zélf in groepjes een aantal eenvoudige massagetechnieken leren. Ook ga je leren hoe je een paard qua exterieur en bespiering kunt bekijken. Je gaat een paard bekijken in stand en in beweging. Je gaat een paard ‘zien’, ‘voelen’ en ‘ontdekken’, zoals je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gedaan.

Zien hoe een paard in elkaar zit, voelen of een dier gespannen is, of juist niet. Verbanden leggen tussen wat je voelt en ziet en samen met elkaar bespreken, welke spieren je gaat masseren.

Op deze dag gaan theorie én praktijk hand in hand.

Aan het eind van de workshop heb je een goede basis qua inzicht en technieken waarmee je je paard kunt ondersteunen én eerder spierproblemen signaleren, zodat je op tijd een professional kan inschakelen. Uiteraard vervangen de technieken die je leert niet de massage die de paardenfysiotherapeut of paardensportmasseur je paard geeft.

Interesse?

Opgeven voor de workshop op: vrijdag 2 oktober, zaterdag 24 oktober en vrijdag 6 november, van 10.30 tot 15.00 uur. Bij manege Nijenkamp in Holten. Kosten: 55 euro p.p. Er zijn oefenpaarden ter beschikking.

Opgeven kan via e-mail naar info@paardensportmassageantoinette.nl. Na aanmelding ontvang je een mail met informatie en bevestiging.

www.paardensportmassageantoinette.nl

Meer berichten