Joyce Gierveld won al eens een medaille op de Special Olympics met bowlen. Zij en de andere Klupbowlers hopen op nieuwe vrijwilligers. (Foto: Foto: Hanny ter Doest)
Joyce Gierveld won al eens een medaille op de Special Olympics met bowlen. Zij en de andere Klupbowlers hopen op nieuwe vrijwilligers. (Foto: Foto: Hanny ter Doest)

De Klup Twente is op zoek naar vrijwilligers

  Ingezonden

door De Klup Twente

Met de start van het nieuwe seizoen 2020-2021 in zicht, is De Klup Twente naarstig op zoek naar een flink aantal nieuwe vrijwilligers. De extra menskracht is nodig voor een groot aantal heel verschillende activiteiten voor mensen met een beperking. Het gaat om functies overdag en ’s avonds, waaronder het bowlen in Nijverdal en chauffeurs.

TWENTE - De Klup Twente heeft meer dan vijftig verschillende activiteiten voor mensen met een beperking, die allemaal uitgevoerd worden door vrijwilligers die wekelijks, maandelijks of af en toe als het nodig is helpen. Bij De Klup Twente is het uitgangspunt dat mensen zelf bepalen voor welke activiteiten ze willen worden ingezet.

Dringend

Na het vertrek van een aantal vrijwilligers, maar vooral door langdurig ziekte onder een groep trouwe vrijwilligers, heeft De Klup dringend extra mensen nodig. Het gaat onder meer om mensen die op de woensdag willen helpen bij het bowlen in Nijverdal, maar ook extra handen voor de zwemlessen en het recreatief zwemmen in Het Sportpark in Almelo en bij de Dartklup in het Meester Siebelinkhuis. Al die activiteiten zijn op de maandagavond. 

Voor de dinsdag zoekt De Klup naarstig naar hulp voor de muziekband, de Kookklup en de Zumba. Op de woensdag is er een tekort aan vrijwilligers voor de Kinder- en tienerklup en de BuitenSchoolseOpvang.

Maatjesproject
Voor het maatjesproject Vriendenzoeker is nog altijd een groot tekort aan mensen die zich af en toe willen bekommeren over iemand met een beperking. Ook het team chauffeurs (vast en inval) heeft als gevolg van veel langdurig zieken extra mensen nodig voor ritten overdag en in de avonduren.

Aanmelden
Mensen die wel oren hebben naar vrijwilligerswerk voor De Klup Twente kunnen zich voor informatie en/of opgave melden bij Jolanda via Jolanda@deklup.nl of 06- 14 45 52 88.

Meer informatie
De Klup Twente is ook in actief in de gemeente Rijssen-Holten. Kijk voor meer informatie over De Klup Twente op de website.

Meer berichten