Martin Doorman komt op 29 juli stenen slijpen bij het Natuurmuseum in Holten. (Eigen foto)
Martin Doorman komt op 29 juli stenen slijpen bij het Natuurmuseum in Holten. (Eigen foto) (Foto: Natuurmuseum Holterberg)

Natuurmuseum Holterberg zorgt voor kei-leuke dag

  Ingezonden

Stenoloog Martin Doorman verzamelt en slijpt al meer dan 30 jaar mineralen en edelstenen. Op woensdag 29 juli komt Doorman naar het Natuurmuseum Holterberg natuurstenen slijpen.

HOLTEN - Gewone stenen verbergen vaak de mooiste fossielen of mineralen. Doorman kan er alles over vertellen. Iedereen die een mooie steen heeft gevonden kan deze meenemen om te laten determineren. Soms worden er bijzondere stenen ontdekt.

Ook nodigen medewerkers mensen uit een kijkje in het Natuurmuseum te komen nemen. In het museum staan de beroemde natuurdiorama’s en een collectie van meer dan 1000 opgezette dieren.

In de expositieruimte loopt momenteel de indrukwekkende expositie 'Schedels en botten'. Kinderen kunnen het museum ontdekken aan de hand van een spannende speurtocht of een echte natuuronderzoeker worden in het Bos van Daantje Das. De allerkleinsten gaan op het Groote Kikkerpad op zoek naar Bim, Bam en Bom.

Op woensdag 29 juli van 10.00 tot 16.00 is stenoloog Martin Doorman te vinden op het Holterbergplein bij Museum Holterberg.

Praktisch

Het museum aan de Holterbergweg 12 in Holten is tijdens de vakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Neem voor meer informatie contact op via info@museumholterberg.nl of 0548-36 19 79. Een kijkje nemen op de website kan ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden