De cheque is overhandigd aan de oprichters van het inlooppunt De Open Deur, Gerdien Koedijk en Marijanne Agteres. (Foto: Otten & Flim)
De cheque is overhandigd aan de oprichters van het inlooppunt De Open Deur, Gerdien Koedijk en Marijanne Agteres. (Foto: Otten & Flim) (Foto: Otten &Flim)

Inlooppunt De Open Deur krijgt donatie uit VoordeBuurt Fonds

  Ingezonden

Inlooppunt De Open Deur in Rijssen heeft de primeur: deze stichting krijgt als eerste een donatie uit het VoordeBuurt Fonds. Het fonds is een samenwerking van het Oranje Fonds en RegioBank. Op woensdag 22 juli heeft een delegatie van RegioBank en het Oranje Fonds de cheque op feestelijke wijze overhandigd aan de oprichters van het inlooppunt De Open Deur, Gerdien Koedijk en Marijanne Agteres.

RIJSSEN - Het VoordeBuurt Fonds steunt Inlooppunt De Open Deur met een bedrag van 10.000 euro. Hiermee is een klein deel van de kosten gedekt. 

Inzamelingsactie
Het inlooppunt draait helemaal op vrijwilligers, krijgt geen subsidie van de overheid en is voor de exploitatie afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Daarom hebben ze samen met Otten & Flim, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Rijssen, een inzamelingsactie gedaan via het inzamelingsplatform van het VoordeBuurt Fonds. Hiermee hebben ze maar liefst 4.340 euro opgehaald. Een heel mooi resultaat, vooral ook omdat de campagne net begon toen de coronacrisis uitbrak.

Gerdien Koedijk vertelt: "Wat ontzettend mooi dat zoveel mensen hun hart hebben laten spreken en een donatie hebben gedaan. Zo dragen we samen bij aan een fijne plek voor iedereen. Want een sociaal Rijssen maken we samen. Beste donateurs, hartelijk dank voor jullie bijdragen!"

Enthousiast
"In 2019 introduceerde RegioBank samen met het Oranje Fonds het VoordeBuurt Fonds", aldus Maarten Otten van Otten &Flim. "Wij waren meteen heel enthousiast over dit initiatief. Wij weten heel goed wat er speelt in Rijssen en daarom dachten we direct aan inlooppunt De Open Deur. Hoe mooi is het dat we hiermee laten zien dat we samen iets doen tegen eenzaamheid? Dat we in Rijssen naar elkaar omkijken en om elkaar geven? Daar zetten we ons graag voor in. En wat zijn we blij dat het inlooppunt nu een heel mooi bedrag van 14.340 euro krijgt.’

Meer over De Open Deur
Inlooppunt De Open Deur aan de Schild 2 in Rijssen is opgezet om ontmoeting en verbondenheid te bevorderen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Uit cijfers blijkt namelijk dat een derde van de inwoners van Rijssen-Holten zich wel eens eenzaam voelt.  In september 2019 opende inlooppunt De Open Deur in het centrum haar deuren. Ruim 30 vrijwilligers zorgen er samen voor dat inwoners elkaar daar overdag ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Kijk voor meer informatie over inlooppunt De Open Deur op de website.

VoordeBuurt Fonds
Het VoordeBuurt Fonds draagt bij aan een sociaal vitale buurt. Een buurt waarin je fijn woont, je thuis voelt en waar mensen naar elkaar omkijken. Dát willen het Oranje Fonds en RegioBank voor de buurtbewoners. Ook in Rijssen neemt het aantal sociale voorzieningen af. En trekt de overheid zich terug. Bewoners gaan daarom steeds vaker zelf initiatieven opzetten om Rijssen levendig te houden. Deze mensen helpen we graag met geld en een inzamelingsplatform.

Mensen die meer willen over het VoordeBuurt Fonds kunnen een kijkje nemen op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden