Rinske (11) maakt na de zomer haar droom waar door mee te doen aan de sponsortocht Ventoux3. (Eigen foto)
Rinske (11) maakt na de zomer haar droom waar door mee te doen aan de sponsortocht Ventoux3. (Eigen foto)

Rinske (11) fietst voor kinderen met hersentumor

  Ingezonden

De 11-jarige Rinske Strokap beklimt op 12 september de Mont Ventoux om geld op te halen voor hersentumor-onderzoek. Hersentumoren zijn doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen met kanker. Met deze sponsortocht hoopt Rinske zo veel mogelijk geld op te halen om hersentumoren te kunnen genezen.

door team Rejoyce

RIJSSEN - Hersentumoren zijn ongeneeslijk en de belangrijkste doodsoorzaak onder kinderen met kanker. Toch is er weinig aandacht voor de ziekte en is er nog steeds te weinig geld voor onderzoek.
Iedere dag dat er te weinig geld is voor onderzoek naar de genezing van hersentumoren is er voor Rinske één te veel.

Niet langer wachten
Rinske was 6 jaar toen ze haar tante Joyce verloor aan een hersentumor. Haar neefje en nichtje groeien sindsdien op zonder hun moeder en nog steeds is de ziekte ongeneeslijk.

Al jaren kijkt ze ernaar uit om geld op te halen door mee te fietsen met de sponsorloop Ventoux3. Na de zomer kan ze als jongste deelneemster ooit, samen met haar vader die droom waarmaken en de berg bedwingen.

Actie
Rinske is op Facebook, Instagram en TikTok een fondsenwervingsactie gestart voor kinderen. Zo hoopt ze haar streefbedrag van 750 euro te halen. Kinderen kunnen haar helpen door 3 kilometer te rennen, 3 euro te doneren op haar sponsorpagina en 3 andere kinderen te nomineren om hetzelfde te doen.

Elke week krijgen zo'n 28 mensen de diagnose hersentumor. Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor. De ziekte is ongeneeslijk, toch blijft onderzoek naar genezing achter ten opzichte van andere kankersoorten.

De sponsortocht Ventoux3 wordt georganiseerd door vrijwilligers en alle organisatiekosten worden betaald vanuit de inschrijfgelden. Alle bijdragen gaan 100% naar hersentumor-onderzoek.

Doneren
Mensen die willen doneren aan Rinske kunnen dit doen via de website van Ventoux3.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden