Mooi nieuws: De Diepe Hel Holterbergloop gaat door, maar wel met de nodige aanpassingen. (Foto: Van Gaalen Media)
Mooi nieuws: De Diepe Hel Holterbergloop gaat door, maar wel met de nodige aanpassingen. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

Holterbergloop in aangepaste vorm

  Ingezonden

Na maanden van coronaperikelen en afgelaste evenementen is er ook iets positiefs te melden. Stichting Diepe Hel Holterbergloop heeft besloten om alleen op zondag 25 oktober het hardloopevenement in een aangepaste vorm door te laten gaan.

HOLTEN / NIJVERDAL - "Er zullen drie afstanden van start gaan in Nijverdal: Sans-Online 6km, Hemink 10km en de VolkerWessels halve marathon. Dat betekent dat wij op zaterdagavond 24 oktober deze editie geen nightrun organiseren", vertelt Hans Stokvis, voorzitter van de organisatie. De inschrijving start online op zondag 2 augustus om 9.00 uur.

Aanpassingen
Omdat er nog steeds beperkende maatregelen van kracht zijn, zal het een andere Diepe Hel Holterbergloop worden dan anders. "Zo zullen start en finish van elkaar gescheiden worden om te zorgen voor optimale doorstroming en maximale onderlinge ruimte voor alle deelnemers. Ook zal de start gefaseerd plaatsvinden. Om te voorkomen dat snelle lopers onderweg voortdurend de wat minder snelle lopers in moeten halen, vragen we aan alle inschrijvers een verwachte eindtijd op te geven. Op die manier kunnen we iedereen zo optimaal mogelijk indelen bij de start."

De Hemink 10 km zal dit jaar een heen- en weer-parcours zijn zonder busvervoer. Dit jaar is de Diepe Hel Holterbergloop geen wedstrijd maar een prestatieloop. Er is geen prijsuitreiking met bloemen en podium. Wel zal er op basis van netto eindtijd een uitslag bekend worden gemaakt. "Uiteraard ontvangt iedereen wel een medaille en is het mogelijk om een speciaal loopshirt te bestellen." Dit jaar zullen alle startnummers worden opgestuurd aan de deelnemers.

Nieuwe wandelafstand
Sinds 2018 is De Diepe Hel Holterbergloop gestart met de Zorgsaam wandeltocht Kuier Deur de Diepe Hel van tien kilometer. Vanaf dit jaar is voor de echte wandelfans ook mogelijk om een wandeltocht van 20 kilometer te maken.

Deelnemers aan de tocht van 20 kilometer starten om 7.00 uur. Wandelaars aan de tien kilometer starten om 08.00 uur. Zowel de start als de finish is in Nijverdal. Beide routes maken een prachtig rondje en deelnemers zullen geen gebruik hoeven te maken van busvervoer.

Dit jaar is er voor de deelnemers geen mogelijkheid gebruik te maken van een gezamenlijk ontbijt. Maar alle horecagelegenheden in het mooie Nijverdal zullen deze vraag zo goed mogelijk proberen in te vullen.

Clinics
Binnenkort zullen ASV Atletics en AV Holten ook weer clinics aanbieden voor deelnemers die goed voorbereid aan de start van de Diepe Hel Holterbergloop willen staan.

Voor de organisatie betekent dit dat er een compleet ‘nieuw’ evenement met andere routes wordt georganiseerd.

"Daar gaan wij met z’n allen heel hard mee aan het werk. Dat doen we in nauw overleg met alle vrijwilligers, instanties en gemeente. We hopen er samen met deelnemers een prachtige editie van te maken. Want op dit moment is het belangrijker om gezond en fit te blijven dan een zware prestatie te leveren", aldus Hans.

Inschrijving
Inschrijven voor deze aangepaste editie van de Diepe Hel Holterbergloop kan vanaf zondag 2 augustus via de website.  Dit kan voor de afstanden van Sans-Online 6 kilometer, Hemink 10 kilometer, VolkerWessels Halve Marathon en de Zorgsaam Wandeltocht van 10 en 20 kilometer

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Diepe Hel Holterbergloop op de website.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden