De winnende foto met bruidspaar Geert en Anita. (Foto: Gerbert Voortman)
De winnende foto met bruidspaar Geert en Anita. (Foto: Gerbert Voortman) (Foto: Gerbert Voortman)

Vierde award voor Gerbert Voortman van Weddingpix

  Ingezonden

Gerbert Voortman van het Rijssense bedrijf Weddingpix heeft onlangs zijn vierde Wedisson Award in de wacht gesleept.

RIJSSEN - De Wedisson awards worden maandelijks uitgereikt. Ruim 5000 fotografen uit 74 landen nemen deel aan deze wedstrijd waar men elke maand drie foto’s mag insturen. “Je eigen selectie is erg lastig, welke foto ga je insturen, want een jury is niet in te schatten qua smaak en stijl", zegt Voortman. "Zo heb ik wel eens een foto ingestuurd waarvan ik dacht dat hij absoluut kans maakte maar dan kwam deze er niet door."

De winnende foto is een plaat waarin hij altijd heeft geloofd. Het is al een half jaar de achtergrond van zijn website. “Dit was het moment om hem in te sturen en kijk dan dat logo in de linkerbovenhoek, ik ben zo blij,” vervolgt hij. "Juist nu in deze tijd is dit een enorme boost."

Enthousiast
Geert en Anita, het bruidspaar, zijn ook erg enthousiast met het nieuws dat de foto deze internationale waardering krijgt. “Deze hele dag was super speciaal, maar het avondfeest, waar dankzij Gerbert ook fantastische foto's van zijn, knalde er echt uit. We hebben een album vol supergave feestfoto’s. Met z'n allen stonden we op een overvolle dansvloer te swingen toen Gerbert ons even meenam naar buiten voor deze foto. Even een beetje rust en afkoelen.”

"Dan sta je daar met het bruidspaar op de parkeerplaats van De Poppe waar alle soorten trouwfoto’s al eens zijn gemaakt", grinnikt Voortman. "Maar nu in het donker en ze hadden zoiets van: wat gaat dit nou weer worden? Dan komen mijn flitsers erbij kijken, ook had ik rookfakkels meegenomen.”

Silhouetten
Voortman (34) uit Rijssen is bekend om zijn flitsfoto’s en silhouetten. Bruidsparen kiezen om die reden voor hem als fotograaf, zo ook Geert en Anita: “Hij had alles al klaarstaan en helemaal uitgezocht hoe de foto moest worden genomen. Twee vriendinnen die ook even buiten waren wilden wel graag assisteren met de rookfakkels en verstopten zich achter ons. Er waren maar enkele kansen, zodra de rook te ver was uitgewaaid waren goede foto's niet meer mogelijk. Gelukkig stond het er snel op en konden we op het schermpje van de camera al zien dat de foto fantastisch was en konden wij weer lekker verder feesten. We hebben een uniek kunstwerk, echt de kroon op onze dag!”

Meer berichten