Links jeugdleider Martijn van den Belt, vierde van links Jurian Brinks, geheel rechts Hans Brinks van de Rabobank en verder op de foto een aantal jeugdleden van de Schaakclub Rijssen.
Links jeugdleider Martijn van den Belt, vierde van links Jurian Brinks, geheel rechts Hans Brinks van de Rabobank en verder op de foto een aantal jeugdleden van de Schaakclub Rijssen. (Foto: Jan Brinkman)

Schaakclub Rijssen neemt grote schaakstukken in gebruik

  Ingezonden

De oude stukken waren aangetast en beschadigd  door weer en wind en gebruik. Reden voor jeugdlid Jurian Brinks, om in het kader van het Projectenfonds een oproep te doen aan de Rabobank Rijssen-Enter voor een financiële bijdrage.

RIJSSEN - "Tot zijn (en onze) grote vreugde  zag ook de Rabobank het maatschappelijke belang van schaken wel in en stelde een cheque van 430 euro beschikbaar," aldus een woordvoerder. "Voldoende om de wens van Jurian (en de schaakclub) in vervulling te laten gaan. Onlangs werd er voor het eerst mee geschaakt op het grote schaakplein in het centrum van Rijssen (Haarstraat). De eerste zetten werden gezamenlijk uitgevoerd door Jurian en Hans Brinks van de Rabobank Vervolgens werd er door enkele jeugdleden nog een aantal partijen gespeeld. Uiteraard is het de bedoeling dat er in de toekomst veelvuldig wordt geschaakt met de grote stukken."

Meer berichten