Pianiste Liesbeth Seppenwoolde geeft een concert in de Brusselzaal van het gemeentehuis. (Foto: PR)
Pianiste Liesbeth Seppenwoolde geeft een concert in de Brusselzaal van het gemeentehuis. (Foto: PR) (Foto: PR)

Het wordt genieten bij gevarieerd concert in Rijssen

  Ingezonden

De concertserie die de Stichting Stadsmuziek Rijssen houdt in de Brusselzaal van het Rijssense gemeentehuis wordt op donderdag 7 november voortgezet met een concert door pianiste Liesbeth Seppenwoolde. Ab Weegenaar verleent medewerking op orgel en fagot.

RIJSSEN - Liesbeth Seppenwoolde woont en werkt al jaren in Dronten, maar komt van oorsprong uit Rijssen. Haar vader maakte jarenlang deel uit van de commissie die de concertserie in het stadhuis organiseert. Liesbeth kreeg pianolessen op de Rijssense muziekschool. Die studie werd later voortgezet aan het Conservatorium in Zwolle. Als pianodocente viert zij dit jaar haar 25-jarig jubileum.

Ab Weegenaar is een organist, koordirigent en fagottist. Hij is stadsorganist van Kampen en heeft een bloeiende lespraktijk voor orgel. Het programma voor het concert in Rijssen is zeer gevarieerd. Het repertoire reikt van Johann Sebastian Bach tot Philipp Glass. Onder meer zullen Der alte Brumbär van Julius Fucik en de Sonate voor fagot en piano van Camille Saint-Saëns worden uitgevoerd. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte. Meer info staat op de website van de Stichting Stadsmuziek.

Meer berichten