Mirthe en Hugo kweken hoogste zonnebloemen

  Ingezonden
Hugo Wegstapel bij zijn zonnebloem
Hugo Wegstapel bij zijn zonnebloem (Foto: Mama van Hugo)

Mirthe Meulman en Hugo Wegstapel hebben de hoogste zonnebloemen gekweekt. De zonnebloem van Mirthe was op 27 september 2 meter 58, die van Hugo 2 meter 30. De actie is door energiecoöperatie OpgewektRijssen opgezet. Via deelnemende scholen werden de door tuincentrum Hagels verpakte en ter beschikking gestelde en zonnebloemzaden verspreid.

RIJSSEN - Diverse ouders kwamen na de start nog door Hagels opgekweekte reserve-bloemen halen. De ouders hebben samen met de kinderen plezier gehad aan het opkweken van de zonnebloem. Volgens Hugo was 'koeiepoep' een belangrijk onderdeel van zijn succes. De zaden die de zonnebloem van Mirthe opleverde gingen deels naar de papegaai van een oom, die van Hugo at hij deels zelf op, en gingen deels naar de kippen.
Gerard Bakker van OpgewektRijssen: “Inspiratie voor de actie kregen we uit Wierden. We vonden het een leuk idee om kinderen te laten merken wat de zon ons zoal brengt, en dat met alleen zonlicht en water er bijvoorbeeld zoiets moois als een zonnebloem ontstaat. En we hopen dat scholen of ouders ondertussen de kinderen ook leren dat de zon ons nog meer geeft, bijvoorbeeld duurzame energie, zoals wij dat sinds 9 oktober met 3.000 panelen op het dak van Voortman Steel Group voor 250 van onze leden opwekken. En met ons volgende dak gaat het ondertussen ook al hard."

Mirthe en Hugo hebben ondertussen hun prijs ontvangen: een kleine geldprijs, zodat ze samen met de ouders kunnen beslissen of ze gaan sparen, voor een duurzaam educatief kado gaan of wat anders.

Kijk voor meer informatie over OpgewektRijssen op de website

Meer berichten