De kinderen kijken naar de video van Wereld Natuur Fonds.
De kinderen kijken naar de video van Wereld Natuur Fonds. (Foto: Rob Regoort)

Basisscholen van Holten en Dijkerhoek actief op de Dag van de Duurzaamheid

  Ingezonden

Basisschoolleerlingen uit Holten en Dijkerhoek hebben op de Dag van Duurzaamheid op 10 oktober meegedaan aan allerlei activiteiten op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. In totaal waren er 120 kinderen naar het Natuurmuseum Holterberg gekomen. 

HOLTEN - De kinderen hebben een korte film van het Wereld Natuurfonds gezien over dit actuele thema en kregen vervolgens een interactieve presentatie over biodiversiteit in de wereld en op de Holterberg. Daarna kregen de ze in zes zalen van het museum in totaal achttien quiz-vragen voorgeschoteld, hierbij geholpen door vrijwilligers. De leerlingen waren hier erg enthousiast mee bezig.

Tot slot konden ze nog even genieten van biologische appelsap en heerlijke vegetarische hapjes van Vivera voordat ze weer terug naar school gingen.

Kort daarna is de uitslag van de quiz in de scholen bekend gemaakt door een medewerker van Duurzaam Holten. Daarbij zijn opnieuw allerlei vragen van de leerlingen over biodiversiteit besproken en de goede antwoorden van de quiz nader toegelicht.

De organisatie van deze dag was in handen van vrijwilligers van de stichting Duurzaam Holten en medewerkers van het Natuurmuseum.

Meer berichten