Volop herfstactiviteiten bij Natuurmuseum Holterberg

  Ingezonden
Foto: Han Bouwmeester
Foto: Han Bouwmeester (Foto: Han Bouwmeester)

Bij Natuurmuseum Holterberg zijn er in herfstvakantie allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen iedere dag herfstknutselen, meedoen aan de speurtocht en in het Bos van Daantje Das samen op zoek naar paddenstoelen.

HOLTEN - Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de prachtige natuurfoto's van meesterfotograaf Han Bouwmeester. Voor de kleinste springers is er het nieuwe Groote Kikkerpad. Op maandag 14 en 21 oktober is er een paddenstoelensafari in het Bos van Daantje Das. Samen met rangers van het Natuurmuseum beleven kinderen het herfstbos. Na afloop van de tocht krijgen de deelnemers een safaridiploma en wat lekkers. De kosten bedragen 4.50 euro per persoon. De safari begint om 11.00 uur. Reserveren is verplicht. 

Op donderdag 24 oktober om 11.00 uur is er een gezinswandeling met na afloop broodjes bakken, kastanjes poffen en warme chocolademelk. Kosten: 4.50 euro. 

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 26 oktober nemen natuurgidsen en verhalenvertellers van Natuurmuseum Holterberg je mee over paden van de nachtelijke Holterberg. Het wordt een donkere en mysterieuze tocht door de bossen naar de heide.  Onderweg zal de heks van het Numendal Old Minneke mogelijk haar verleidelijke klanken laten horen. Op de heide, waar het echt donker is, wordt deelnemers de weg langs de sterrenhemel gewezen. De start is om 21.30 uur, deelnamekosten bedragen 7,50 euro, voor kinderen is dit 4,50 euro. Reserveren is verplicht. 

 Vogelpreparateur Jentai van Grevenhof geeft op zondag 27 oktober vanaf 13.00 uur een demonstratie prepareren. T

Voor de tweede keer is op zondag 3 november de wildfair 'Het Losse Hoes goes wild'. Bezoekers kunnen terecht op Holterbergplein van 11.00 tot 17.00 uur. 

Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van het Natuurmuseum. 

Meer berichten