De organisatie heeft de afgelopen jaren meer bezoekers mogen verwelkomen en hoopt dat de groei doorzet. (Foto: Nick Schuitert)
De organisatie heeft de afgelopen jaren meer bezoekers mogen verwelkomen en hoopt dat de groei doorzet. (Foto: Nick Schuitert)

Swingend nazomeren met leuk festival

  Ingezonden

door de organisatie

De negentiende editie van After Summer Festival vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september. Het festival is dan voor het eerst op de nieuwe locatie bij de evenementenweide Oosterhof. Voor de meeste Rijssenaren is dit een bekende plek, omdat daar ook de feestavonden tijdens de Oranjedagen gevierd worden.

RIJSSEN - Er is hard gewerkt aan een programma dat voor elk wat wils biedt. Op vrijdagavond is er voor de jeugd een mooi programma opgezet met Tony Junior (bekend van onder meer Expeditie Robinson) en het dj-duo Altijd Larstig en Rob Gasd'rop. Het wordt naar verwachting een avond met een mix van harde platen, flinke meezingers en een dosis gezelligheid. Op zaterdagavond staat de populaire band The Euros op de planken. Dit is een energieke allround coverband die elk nummer wel kan spelen: van muziek uit de jaren 70, 80 en 90 tot de meest recente hits. Ook dj Lars zal deze avond zorgen voor swingende muziek.

Een leuke toevoeging is dat naast de reguliere feesttent een extra zogeheten nachttent is toegevoegd. In deze donkere tent, met weinig licht, worden op beide avonden in blokken van een half uur zeer uiteenlopende muziekstijlen gedraaid door lokale dj's.

Bedrijvenuurtje
Voordat de feestavond met The Euros van start gaat zal het jaarlijks 'Rijssens Bedrijvenuurtje' worden gehouden voor alle 75 sponsoren en overige geïnteresseerden. Dit jaar hanteert de organisatie een iets ander format. ''Omdat er vorig jaar iets te veel tijd tussen het bedrijvenuurtje en de feestavond zat, hebben we het bedrijvenuurtje wat verlaat. Hierdoor hebben we een betere aansluiting", aldus voorzitter Roelofs. "We schenken nu tijdens het bedrijvenuurtje van 19.00 tot 20.30 uur gratis bier, wijn en fris met een klein hapje." Tijdens het bedrijvenuurtje zal ook Harten 10, zangduo van Nederlandstalige hits langskomen om de boel alvast op te warmen.

Nieuwe gezichten
De bezoekersaantallen zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen en de organisatie heeft veel nieuwe mensen mogen verwelkomen. "De groei zit er flink in. Kennelijk doen we toch wat goed qua aanbod. Met kwalitatief goede artiesten en een gave terreinaankleding hebben we de afgelopen jaren vooral veel nieuwe bezoekers uit omliggende gemeenten zoals Enter, Wierden en Nijverdal weten te trekken." De organisatie hoopt dan ook dat deze groei doorzet en overtwee dagen zo'n 2500 tot 2750 bezoekers te verwelkomen.

Kaarten kosten 8 euro voor vrijdagavond 6 september, 10,50 euro voor zaterdagavond 7 september en het bedrijvenuurtje met The Euros 20,50 euro. Deze zijn met voorverkoopkorting verkrijgbaar via de website

Meer berichten