Initiatiefnemers Gerdien Koedijk en  Marijanne Agteres hebben gezorgd voor het Inloophuis in het centrum. (Foto: Paul Agteres)
Initiatiefnemers Gerdien Koedijk en Marijanne Agteres hebben gezorgd voor het Inloophuis in het centrum. (Foto: Paul Agteres)

Inloophuis: plek met aandacht en een luisterend oor

  Ingezonden

door Jan Wessels

Initiatiefnemers Marijanne Agteres en Gerdien Koedijk krijgen op maandag 2 september de sleutels van het nieuwe inlooppunt De Open Deur in Rijssen. Er zal eerst een paar weken geklust worden, zodat het een gezellig binnenkomen zal zijn. Het nieuwe Inloophuis staat in het hart van Rijssen, bij de fontein.

RIJSSEN - Het adres van het pand is Schild 2, naast modehuis Eshuis (vlakbij de Schildkerk en het gemeentehuis). Het pand is te herkennen aan de karakteristieke trapgevel. Het is de bedoeling dat het inloophuis medio september wordt geopend. Dit is dus goed nieuws voor alle inwoners van Rijssen. In het inlooppunt De Open Deur is voor iedereen - ongeacht afkomst of levensovertuiging - die niet graag alleen aan tafel zit met een kop koffie of thee. Het is een plek waar je aandacht en een luisterend oor vindt. Je wordt er met open armen ontvangen.

Het Inlooppunt is bij voldoende bezetting door vrijwilligers zes dagen per week geopend, van maandag tot en met zaterdag. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Ontstaan
"Wij hadden beiden de wens een soort inloophuis te starten midden in Rijssen, zonder dat we dit van elkaar wisten," aldus Gerdien. "Vanuit een sociale bewogenheid en christelijke overtuiging willen we graag iets betekenen voor mensen. Gabrielle, dochter van Marijanne, heeft ons beiden met elkaar in contact gebracht, zodat we in februari elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Toevallig hadden we allebei het pand aan Schild 2 op het oog. Dit pand stond al een tijdje te huur. We hebben contact opgenomen met de verhuurder, die het plan van het inloophuis van harte ondersteunde. Inmiddels hebben we Stichting Inlooppunt De Open Deur opgericht, hebben we de ANBI-status van de Belastingdienst gekregen en hebben we een website. Nu dit allemaal is geregeld, kunnen we echt van start. We hebben er ontzettend veel zin in en vinden het tegelijk ook wel spannend. We hopen dat veel mensen ons weten te vinden."

Vrijwilligers gezocht
Het Inlooppunt zal dagelijks geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur. De bedoeling is om deze openingstijd op te delen in twee blokken van drie uur, zodat vrijwilligers aanwezig zijn van 10.00 tot 13.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur. Het mooist is dat er altijd twee vrijwilligers tegelijk zijn. De initiatiefnemers zoeken nog een aantal mensen die het Inlooppunt op deze manier willen ondersteunen. Opgeven als vrijwilliger kan via deopendeur@outlook.com. Ze vragen vrijwilligers met een christelijke levensovertuiging, die een luisterend oor kunnen bieden, makkelijk een gesprek kunnen aangaan en die hetgeen ze horen in het Inlooppunt voor zichzelf kunnen houden.

Donateurs
De Stichting Inlooppunt De Open Deur is een organisatie zonder winstgevend belang. De stichting draait op eenmalige of periodieke giften. Mensen die het Inlooppunt financieel willen ondersteunen, zodat de vaste lasten betaald kunnen worden, kunnen hun gift overmaken op bankrekeningnummer NL82RABO 0341 292 400. De giften zijn aftrekbaar voor de belasting.

Meer berichten