De tocht van Boerderijverlichting is ongeveer 40 kilometer en gaat door het buitengebied. (Foto: Stichting Boerderijverlichting)
De tocht van Boerderijverlichting is ongeveer 40 kilometer en gaat door het buitengebied. (Foto: Stichting Boerderijverlichting) (Foto: Boerderijverlichting)

Markelo baadt straks in het licht

  Ingezonden

De organisatie van Boerderijverlichting Markelo is druk bezig geweest om vernieuwingen aan te brengen tijdens de tocht langs verlichte panden. Zo zijn er kunstobjecten met licht te zien over het water en langs de weg. Ook is er creativiteit in de buurten, die telkens weer een speciaal tintje aan dit evenement.

MARKELO - De verlichtingsroute kan van donderdag 17 tot en met zondag 27 oktober gereden worden met (brom)fiets, auto of met personenbusje. De start is aan de Roosdomsweg 32 vanaf 19.00 uur. De routebeschrijvingen zijn te koop bij de start en bij het Infocentrum Markelo. De kosten bedragen 5 euro per auto/fiets en 7,50 euro per personenbusje. Voor mensen die onderweg uitleg zijn er gidsen beschikbaar. Dit kan gemeld worden bij de organisatie.

De tocht van ongeveer 40 kilometer geeft een prachtig beeld van het buitengebied in Markelo. In de routebeschrijving is een puzzel opgenomen, waarvoor onderweg de aanwijzingen te vinden zijn. Onder de juiste oplossingen worden een aantal leuke prijzen verloot. Mede door de saamhorigheid in de buurten en de medewerking van de aanwonenden is de Boerderijverlichting in Markelo al sinds 1963 een succes. Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten