Voor kinderen zijn er op zaterdag 24 augustus leuke activiteiten in het centrum. Foto ter illustratie, dit is niet één van de activiteiten. (Foto: Jolien van Gaalen)
Voor kinderen zijn er op zaterdag 24 augustus leuke activiteiten in het centrum. Foto ter illustratie, dit is niet één van de activiteiten. (Foto: Jolien van Gaalen) (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Rijssen op Straat springt er echt uit met activiteiten

  Ingezonden

Onder de noemer 'Rijssen op Straat' zijn er voor kinderen op zaterdag 24 augustus leuke activiteiten in het centrum. Van 13.00 tot 17.00 is er van alles te doen.

RIJSSEN – Zo kunnen kinderen een workshop zandtekenen volgen. Een zandtekening is een stickerkaart. Door middel van een prikkertje worden de voorgesneden vlakken van de kaart verwijderd. Dan ontstaat er een plaklaagje, waarover gekleurd zand wordt gestrooid. Dat zand blijft direct plakken aan de kaart. Het zand dat er nog los bovenop ligt wordt opgevangen. Zo wordt de gehele zandtekening ingevuld.Ook kunnen zowel jong als oud een glittertattoo laten zetten als herinnering aan Rijssen. Deze nieuwste rage is erg gewild bij kinderen, maar ook leuk voor volwassenen. Natuurlijk wordt de tattoo gezet met huidvriendelijke lijm.

Op het plein voor de Hoge Wal kunnen jonge durfallen gratis een proefles Jumping Fitness volgen. Met deze springles worden gevarieerde spelvormen op en naast de minitrampolines gedaan. De focus ligt op plezier, bewegen op muziek, samenwerken, fitheid en conditie. De lessen worden verzorgd door Fitindustry uit Rijssen.

Daarnaast is er een Oudhollandse spellenkraam met tien verschillende spellen. De spellen vallen in de smaak bij zowel de kleinste kinderen, ouders en de oudere bezoekers. Of ga de uitdaging aan bij het Kantelladder belspel. Dit spel is geschikt voor kinderen als volwassenen. Tevens kunnen kinderen heerlijk spelen, springen en klauteren in de multiplay Dino, Nemo of Lego. Tot slot kunnen bezoekers proberen om te fietsen op de molenfiets. Wat dat precies is, verklapt de organisatie nog niet.

Rondom het gemeentehuis is de wekelijkse warenmarkt. De markt en winkels zijn open tot 17.00 uur.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus is er de restantenmarkt tot respectievelijk 21.00 en 17.30 uur. Het shantyfestival met verschillende koren zorgt voor een vrolijke muzikale omlijsting op zaterdag 31 augustus. Ook dan is er restantenmarkt. Kijk voor meer informatie op de website van ondernemingsvereniging HABI. Met regelmaat zijn er activiteiten in de stad Rijssen. Een overzicht hiervan is te online te vinden.

Meer berichten