Steen en leer centraal bij Natuurmuseum Holterberg

  Ingezonden
Bij de workshop 'sieraden maken van leer' kunnen deelnemers armbandjes en buidels maken. (Eigen foto)
Bij de workshop 'sieraden maken van leer' kunnen deelnemers armbandjes en buidels maken. (Eigen foto) (Foto: Natuurmuseum Holterberg)

Bij Natuurmuseum Holterberg vinden op woensdag 31 juli en 14 augustus tegelijkertijd verschillende activiteiten plaats.

HOLTEN - Stenoloog Willem Zuethoff is vanaf 13.00 uur aanwezig om natuurstenen determineren. Bezoekers die zelf een mooie steen hebben gevonden kunnen deze meenemen om te laten determineren. Soms zitten er in stenen fossielen of mineralen opgesloten, ook daar kan Willem alles over vertellen. Verder laat hij bijzondere vondsten van de Holterberg zien.

Kunstenares Margot Hagel van Wapiti design is er al vanaf 11.00 uur. Margot geeft een workshop sieraden maken van leer. Een heel leuke bezigheid voor jong en oud om onder begeleiding armbandjes en buidels te maken. De kosten van de workshop zijn voor alleen voor het gebruikte materiaal. Reserveren is niet nodig.

Wandeling
In de zomervakantie zijn er diverse activiteiten voor kinderen. Op zaterdag 10 augustus om 10.00 uur is er op de Holterberg een wandeling waaraan iedereen kan meedoen. De rangers van het museum gaan voorop. Onderweg wordt uiteraard gekeken naar de natuur, maar de rangers vertellen ook spannende verhalen. Na afloop kunnen deelnemers op het plein een broodje bakken en is er drinken. De kosten bedragen 4,50 euro. De start is op het Holterbergplein bij het Natuurmuseum.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten op de website

Meer berichten