Genieten van een prachtige zonsopkomst tijdens een wandeling over de Sallandse Heuvelrug.
Genieten van een prachtige zonsopkomst tijdens een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. (Foto: Staatsbosbeheer)

Prachtige ochtendwandeling

  Ingezonden

Ga vroeg uit de veren voor een mooie ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. De boswachter neemt de wandelaars door de bossen mee naar de heidevelden, waar zij bij helder weer de volle maan zien ondergaan terwijl de zon opkomt. Een prachtig moment waarop de dag het duister verdrijft en de natuur ontwaakt.

NIJVERDAL - Sterrenwacht Hellendoorn en Buitencentrum van Staatsbosbeheer houden op donderdag 15 augustus de gezamenlijke activiteiteit Dag Maan, Hallo Zon. Bij helder weer bekijken deelnemers de zon door de telescoop in de koepel van de Sterrenwacht. Mocht het bewolkt zijn, dan worden de maan, zon en andere hemellichamen in het planetarium bekeken. Naast de aandacht voor het heelal, de sterren en planeten komt ook de natuur aan bod. Wat is het mooi om het langzaam licht te zien worden en mee te maken hoe de natuur ontwaakt.

Het is belangrijk dat deelnemers hun kleding aanpassen aan de weersomstandigheden. Daarnaast worden stevige schoenen aangeraden. De kosten bedragen 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De start is om 4.45 uur. Het programma is rond 7.45 uur afgelopen. Een ontbijt bijboeken is mogelijk.

Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer

Meer berichten