Allround coverband Kraakthelder geeft op vrijdag 23 augustus een optreden. (Foto: Martin Hogeboom).
Allround coverband Kraakthelder geeft op vrijdag 23 augustus een optreden. (Foto: Martin Hogeboom).

Uit je dak bij het Dorpsfeest in Markelo

  Ingezonden

door Dorpsfeest Markelo

Het Dorpsfeest Markelo komt steeds dichterbij. Het samenstellen van het muziekprogramma is een mooie uitdaging. "We proberen een gevarieerd aanbod samen te stellen die elke bezoeker, van jong tot oud, een feestgevoel kan bezorgen", zegt voorzitter Hilko Pruntel. "Hiervoor hebben we vijf adviseurs en kijken we uiteraard ook naar populaire feesten en festivals om ons heen. Ik denk dat we dit jaar een gaaf muziekprogramma hebben, met lokaal en nationaal bekende artiesten."

MARKELO - Doordat het podium vanaf dit jaar op de lange zijde staat, hoopt het Dorpsfeestbestuur op nog meer interactie tussen de feestgangers en de optredende bands en acts. "We hopen natuurlijk op een bomvolle tent, ondanks dat er letterlijk om ons heen ook van alles georganiseerd wordt. Wat dat betreft is de keuze enorm voor de bezoeker. En we kunnen vooral trots zijn op het Dorpsfeest Markelo in de vorm zoals het nu is", aldus Hilko.

Op vrijdag 23 augustus om 16.30 uur wordt het Borreluurtje afgetrapt met Amusementsorkest De Grösmeijers. Zij kunnen niet wachten om alle Markeloërs te verrassen met hun (nieuwe) repertoire.

Om 21.00 uur neemt allround coverband Kraakthelder - met Markeloër Gerben Maas als gitarist - het stokje over. Om 22.30 uur bestormt OkDetNog het podium. Dit is een Maarkelse gelegenheidsformatie. Deze heren maken er met nieuwe zelfgeschreven en oud-bekende Markelose nummers een mooi feest van.

Zaterdag
Na een bezoek aan FestiFun, de Keet Parade en het Vogelschieten op zaterdag 24 augustus, kan men zich vanaf 15.00 uur in Duits/Osstenrijkse sferen wanen in de tent met Wahnsinn. Op voorgaande edities van het Dorpsfeest wisten deze heren er al een grandioos feest van te maken.

En voor wie nog energie overheeft, kan 's avonds helemaal uit z'n plaat gaan met allereerst 'de Herrieschoppers',  met Markeloërs Tijn Fleerkate en Mart Ganzevles achter de knoppen.Later op de avond komt de zevenkoppige band Weekend Warriors de boel nog meer wakker schudden met onder meer pop, rock en hardcore. Deze band ston ook op festivals als Paaspop en de Zwarte Cross.

Als waardige, knallende afsluiter voor de zaterdag pompen om 00.30 uur de vette beats van FeestNation door de speakers in de tent. Deze mannen hebben maar één doel: de hele tent op z'n kop zetten met de allerbeste partytracks. Dit kunstje deden ze eerder al op onder meer Defqon.1 en Freshtival. FeestNation is alom bekend bij de wat meer jeugdigen.

Zondag
Omdat De Grösmeijers op zondagochtend hun roes mogen uitslapen, staat coverband Maxim uit Holten op de planken. Zij vermaken het Markelose publiek muzikaal tijdens het Frühshoppen.

En al jarenlang een topband die dit jaar Markelo laat kennismaken met hun nieuwe zangeres: niemand minder dan de Perfect Showband sluit de zondag muzikaal af. Van 15.00 tot 00.00 uur halen ze alle laatste restjes energie uit je lijf, zodat je 's maandags moe maar voldaan terug kunt kijken op een fantastisch Dorpsfeest Markelo 2019.

Meer berichten