Zomeractiviteiten van jeugd- en jongerenwerk Holten

  Ingezonden

De jeugd en jongeren in Holten hoeven in de zomervakantie niet stil te zitten, want het jeugd- en jongerenwerk van ViaVie Welzijn houdt een aantal gave zomeractiviteiten. De jongerenwerkers Lex Harmeling en Patricia van Erven hebben eerst zelf even vakantie, tot vrijdag 2 augustus is jongerencentrum Hole-10 dicht. Daarna is het jongerencentrum weer op de reguliere openingstijden geopend. De jongerenwerkers houden in en om het jongerencentrum en Holten een aantal zomeractiviteiten.

HOLTEN - Zo zijn de jongerenwerkers twee keer te vinden op de schoolpleinen in Holten. Op donderdag 8 augustus zijn Lex en Patricia op het schoolplein van de Haarschool met onder andere een negenbaans minigolf-parcours en staat de bakfiets van ViaVie Welzijn klaar met watergames en sponsbroeken, groot spelmateriaal, lasergame pistolen en nog veel meer.

Donderdag 15 augustus zijn zij te vinden op en rondom het schoolplein van de Holterenk, met op het grasveld een levende sjoelbak en natuurlijk weer de bakfiets gevuld met waterpistolen, groot spelmateriaal en voetballen.

Beide dagen zijn Lex en Patricia van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig op de schoolpleinen. Jeugd van 6 tot en met 16 jaar is welkom om gebruik te maken van alle speelmogelijkheden. Ouders zijn welkom om een bakkie koffie of thee te komen drinken, maar meespelen mag ook!. Deelname aan de schoolplein-activiteiten is gratis, maar wel op eigen risico.

Vrijdag 9 augustus en vrijdag 16 augustus is Lex op het jongerencentrum geopend op de reguliere openingstijden (14.30 tot 22.00 uur) en kunnen jongeren van 12 tot en met 16 jaar komen koken. Vrijdag 9 augustus staat het maken van een eigen pizza op het menu, en vrijdag 16 augustus kunnen jongeren een patatje komen maken tijdens Friet-uur dag. Kosten voor deelname aan de eetactiviteiten zijn 1,50 euro, opgeven kan bij Lex via de app of social media.

Woensdag 14 augustus verzamelen jongeren en jongerenwerkers om 12.30 uur bij het jongerencentrum, waarna zij samen naar de Wilgenweard fietsen voor een kanotocht. Jongeren van 12 tot en met 16 jaar kunnen zich hiervoor opgeven en betalen een eigen bijdrage van 2 euro. Rond 16.30 uur is de groep weer terug in Holten. Aanmelden kan bij beide jongerenwerkers.

Naast bovenstaande activiteiten zijn er ook weer de jaarlijkse HOPPA!-dagen in de laatste week van de zomervakantie. Van maandag 19 augustus tot en met donderdag 22 augustus kan jeugd van 6 tot en met 12 jaar deelnemen aan een of meerdere themadagen in en rondom Holten. Opgeven voor de HOPPA!-dagen kan nog tot en met maandag 5 augustus via de website van ViaVie Welzijn. Kinderen die niet op vakantie gaan hebben voorrang bij plaatsing. Kosten voor de HOPPA!-dagen zijn 7,50 euro per dag.

Aanmelden of meer informatie over bovenstaande activiteiten is op te vragen bij de jongerenwerkers Lex Harmeling via 06 45 90 02 54 en harmeling@viaviewelzijn,nl of Patricia van Erven via 06 28 95 83 59 en vanerven@viaviewelzijn.nl.

De programma's van de zomeractiviteiten en de HOPPA!-dagen staan ook op de website

Meer berichten