Bij de oogstdag zijn er diverse demonstraties die de bezoekers even mee terugnemen in de tijd.
Bij de oogstdag zijn er diverse demonstraties die de bezoekers even mee terugnemen in de tijd. (Foto: Organisatie Oogstdag Holten)

Nostalgische taferelen in Holten

  Ingezonden

Geheel volgens traditie is er ook dit jaar een nostalgische oogstdag plaatsvinden bij de Holterenk, gelegen aan de voet van de Holterberg. Zaterdag 27 juli om 13.30 uur zal burgemeester Arco Hofland de opening verrichten. Tijdens de oogstdag zullen verschillende demonstraties op nostalgische wijze de revue passeren.

HOLTEN - Zo zal er rogge gemaaid worden met de zicht, waarbij de bindsters de garven zullen binden en zoals gebruikelijk zullen de garven daarna aan gasten gezet worden. Ook zal er gemaaid worden met verschillende machines, zowel getrokken door paarden als ook door tractoren en ook zullen er enkele oude combines in actie komen.

Met een oude dorsmachine, aangedreven door een oude tractor zal er graan gedorst worden en het stoppelland zal geploegd worden met een span paarden. Daarnaast is er een tentoonstelling met oude tractoren en machines. Demonstraties van oude ambachten en diverse kramen met streekproducten zullen het geheel omlijsten. De toegang is uiteraard gratis en er is er gratis pendelvervoer met huifkar vanaf de parkeerplaats op Kalfstermansweide.

De roggeakker is prachtig gelegen aan de voet van de Holterberg, aan het eind van het bekende Beukenlaantje achter het station.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden