Foto: Evenmens

Samen fietsen met Evenmens

  Ingezonden

Evenmens houdt op maandag 22 juli een fietstocht. Evenmens Samen Verder is bedoeld voor mantelzorgers met een gemis. Hierbij worden deze mantelzorgers in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten. Maandag 22 juli staat er een gezamenlijke fietstocht op het programma. Mantelzorgers uit Rijssen-Holten zijn ook van harte welkom.

NIJVERDAL  - Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven.

Evenmens Samen Verder wil lotgenoten met elkaar in contact brengen. Dat kan onder meer door samen te fietsen, op maandag 22 juli. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf station Nijverdal aan de kant van de bushaltes. 

Mantelzorgers die behoefte hebben aan deze vorm van ondersteuning kunnen meedoen. Deelname is gratis, een kopje koffie of thee onderweg is voor eigen rekening. Graag vooraf aanmelden bij Ina Versmissen via iversmissen@evenmens.nl of 0548-63 88 30.

Meer berichten