Zo ziet de nieuwe indeling op het buitenterrein eruit. Eigen afbeelding.
Zo ziet de nieuwe indeling op het buitenterrein eruit. Eigen afbeelding. (Foto: Dorpsfeest Markelo)

Dorpsfeest in iets ander jasje: nieuwe indeling tent en buitenterrein

  Ingezonden

De feesttent tijdens het Dorpsfeest Markelo op 22, 23 en 24 augustus kent dit jaar een andere indeling. Het podium staat niet meer aan de korte zijde, maar aan de lange zijde .Zo is er meer samenhang tussen het buitenterrein en de tent en bovendien biedt het voor muzikanten meerdere voordelen. Ook krijgt het aangrenzende buitenterrein van de tent een andere plaats en indeling.

MARKELO - "Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die het Kaasplein te bieden heeft, besloten we om het buitenterrein (met eetstraat) te verplaatsen naar de zijde van de Grotestraat. Daardoor moesten we het podium van de gebruikelijke plek verhuizen in verband met bereikbaarheid. En zo ontstond er een uitdaging voor de indeling van de tent", aldus Hilko Pruntel, voorzitter van het Dorpsfeest Markelo. Het podium verplaatsen naar de andere kopse kant leverde vooral problemen op met toegankelijkheid vanaf de kermis, dus dat bleek geen oplossing. Die bleek in het verleden te liggen. "In de jaren '80 stond het podium aan de lange zijde. En daar komt bij dat er tijdens de creatieve sessies die we vorig jaar hadden, het idee over het verplaatsen van het podium ook meerdere keren ter sprake kwam", zegt Hilko. Maar het verplaatsen van een podium doe je niet 'zomaar' even. De Tentcommissie is aan de slag gegaan met het uitwerken van een concreet plan. Bryan ter Braack, voorzitter van de Tentcommissie, vertelt: "We waren uiteraard enthousiast over het nieuwe plan en het verplaatsen van het podium, maar zagen ook wel de nodige uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van bierleidingen, het verplaatsen van de vrijwilligersruimte, de geluidsinstallatie, etcetera. Uiteindelijk zijn we er met alle betrokkenen uitgekomen. We zijn ontzettend trots op de indeling zoals die er nu ligt." Eén van de voordelen is dat er op deze manier veel meer 'praktische ruimte' gecreëerd wordt in de tent. Bryan: "De geluidsinstallatie verdwijnt uit het midden van de tent en komt aan het plafond achter de bar te hangen. Zo heb je vanuit alle hoeken in de tent goed zicht op het podium. Daarnaast staan de optredende bands/muzikanten veel dichter op het publiek, omdat het podium iets lager is. Zo krijgen zij veel meer interactie met de feestvierders."

"De indeling van het dorpsfeestterrein is heel gaaf geworden. We verwachten dat de tent intiemer wordt. Het buitenterrein wordt een gezellig plein met meer eetgelegenheden, zitjes, op gezette tijden komen hier foodtrucks en een grote BBQ te staan", sluit Hilko af.

Meer berichten