Anouk krijgt met haar diploma monteur elektrotechnische installaties niveau 2. Eigen foto.
Anouk krijgt met haar diploma monteur elektrotechnische installaties niveau 2. Eigen foto. (Foto: REMO West-Twente)

'Je raakt eigenlijk nooit uitgeleerd'

  Ingezonden

Anouk Schoonbeek heeft onlangs haar diploma gehaald voor monteur elektrotechnische installaties niveau 2. Zij is hiermee de eerste vrouw die afstudeert bij REMO West-Twente.

RIJSSEN - Directeur Gerrit Schalk is trots. "Het is in nog niet vanzelfsprekend dat vrouwen voor een toekomst in de techniek kiezen. In vergelijking met andere landen loopt Nederland nog behoorlijk achter met het aantal vrouwen in de techniek. Veel mensen denken dat techniek niets voor vrouwen is, maar Anouk bewijst hiermee toch wel het tegendeel. Daarnaast hebben wij nu nog een vrouw die bezig is met het afronden van niveau 3. We hopen dat dit natuurlijk blijft doorgroeien."

Nieuwsgierig
Anouk heeft voor haar overstap naar de techniek eerst de opleiding sport en bewegen gedaan. Helaas kon ze geen geschikt werk vinden. Anouk: "Door het verbouwen van ons eigen huis ben ik in aanraking gekomen met de installateur. Tijdens de dagen dat ik vrij was heb ik geholpen. Door zijn enthousiasme voor het vak, met name hoe dingen achter schakelingen werken ben ik nieuwsgierig geworden naar dit vak. Dit was voor mij de reden om de sprong te wagen en te starten met deze opleiding."

Afwisselend
Het leuke vindt Anouk aan de opleiding dat het zo enorm uitdagend is. "Dit komt mede omdat je zoveel kanten op kunt. Van camera's tot brandmeldinstallaties en toegangscontroles. Het is zo afwisselend. Dat maakt het voor mij echt leuk! Je raakt eigenlijk nooit uitgeleerd."

Vrijheid
Anouk werkt bij Voskamp Group Almelo, ook hier is ze de enige vrouw. Anouk: "Dat weet je als je aan de opleiding begint. Er zijn overal weinig tot geen dames in het werkveld. Ik vind het niet erg, soms kun je er zelfs 'misbruik' van maken door mannen het zware spul te laten tillen." Bij Voskamp heeft ze het erg naar haar zin. Ze leert er veel en vindt de vrijheid die ze krijgt om er voor te zorgen dat klanten tevreden zijn fantastisch. Ze hoopt ook binnen vijf jaar volledig inzetbaar te zijn als service- en onderhoudsmonteur met een niveau 4 diploma in de pocket.

Met plezier
Anouk: "Iedereen die aan een technische opleiding wil beginnen kan ik REMO adviseren. De docenten zijn enorm enthousiast over hun vakgebied en brengen dit ook over op ons, waardoor je met plezier naar school gaat. Ze geven een duidelijke planning wat je moet doen om je diploma te halen. Dat maakt het makkelijk en overzichtelijk." Na de zomer start Anouk bij REMO met de opleiding eerste monteur elektrotechniek niveau 3.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over REMO West-Twente op de website.

Meer berichten