'Het zal zwaar worden in Tanzania. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de halve marathon een hale uitdaging,'aldus Jorieke Hiltjesdam.
'Het zal zwaar worden in Tanzania. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de halve marathon een hale uitdaging,'aldus Jorieke Hiltjesdam. (Foto: Eigen foto)

'We kunnen samen verschil maken'

  Ingezonden

De Rijssense Jorieke Hiltjesdam gaat in oktober 2019 een halve marathon in Tanzania lopen om kinderen en gezinnen in armoede te ondersteunen. Jorieke is deel van een groep van bijna 100 mannen en vrouwen die deze topprestatie gaan leveren. De Muskathlon wordt georganiseerd door de 4e Musketier. Alle deelnemers proberen zich individueel voor 10.000 euro te laten sponsoren. De fondsen gaan naar moeders, baby's en kinderen die door de organisatie Compassion worden ondersteund.

RIJSSEN - Jorieke: "Ik vind het geweldig dat ik mij met zo veel lopers en fietsers mag inzetten voor mensen in armoede. Het zal zwaar worden in Tanzania. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de halve marathon een hale uitdaging. Maar ik ben er hard voor aan het trainen. Alle deelnemers laten zich voor 10.000 euro sponsoren. Samen gaan wij voor een opbrengst van 500.000 euro. Daarmee kunnen we veel kinderen, moeders en baby's helpen. Dat zou toch geweldig zijn?"

De organisatie van de Muskathlon is in handen van de 4e Musketier. De muskathleten lopen en fietsen in Tanzania. Tanzania behoort tot de top tien van armste landen ter wereld. Ongeveer twintig procent van de bevolking moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag. Voor hen lopen, fietsen en wandelen deelnemers deze Muskathlon. Daarnaast heeft het land veel te kampen met extreme droogte en hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten vaak verloren en heeft dit een voedseltekort tot gevolg.

Verschil maken
Jorieke: "Reden te meer om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Ik weet zeker dat wij met alle deelnemers en sponsors een grote bijdrage kunnen leveren. Ik besef me dat wij door onze betrokkenheid het verschil in levens kunnen uitmaken. Daar wil ik mij voor inzetten."

Doel
Compassion gebruikt de sponsorgelden ter ondersteuning van projecten voor kinderen, moeders en baby's in Tanzania. Compassion werkt op holistische wijze. Dat wil zeggen dat zij de kinderen op alle gebieden van hun leven ondersteunt: onderwijs, gezonde voeding, medische zorg en een veilige omgeving in de vorm van de lokale kerk. Daarnaast stimuleert zij de intellectuele en emotionele ontwikkeling en geestelijke vorming.

"Mensen kunnen helpen om deze kinderen te bevrijden door een willekeurig bedrag te doneren. Ook is er de mogelijkheid om een sponsorkindje te nemen. Bij een sponsorkind wordt maandelijks een bedrag van 33 euro gedoneerd. Door het maandelijks sponseren van een kindje ontvang ik eenmalig het bedrag van 1000 euro en dit wordt bijgeschreven op mijn pagina. Vergeet hierbij niet om mijn naam als deelnemer te vermelden." Dit kan via de website van Muskathlon.

Collecteren
Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 juli wordt er in Rijssen gecollecteerd voor dit doel. Mensen die hun ook steentje willen bijdragen kunnen contact opnemen met Jorieke via jhiltjesdam@gmail.com of 06-11 65 37 98.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden