Jong talent op het orgel in de Schildkerk bij zomerconcert

  Ingezonden
In de Schildkerk klinkt op vrijdag 5 juli ook de muziek van Bach en Krebs, gespeeld door Ard Jan Koster.
In de Schildkerk klinkt op vrijdag 5 juli ook de muziek van Bach en Krebs, gespeeld door Ard Jan Koster. (Foto: Muziekschool Rijssen)

De serie zomerconcerten in de Schildkerk wordt traditiegetrouw geopend met een concert door leerlingen van de Rijssense Muziekschool. Op vrijdag 5 juli brengen zij een gevarieerd programma, waarin niet alleen het monumentale kerkorgel te horen is, maar waarin ook zang en blokfluit zullen klinken.

RIJSSEN - Orgelleerling Casper Struijk is doorgedrongen tot de finale van het Ambitus Concours voor jonge organisten, een tweejaarlijks evenement waarvan de finale in september wordt gehouden op het grootste orgel van Nederland: in de Laurenskerk in Rotterdam.Voor Casper is het concert een soort generale repetitie: hij speelt de drie stukken die hij ook in Rotterdam ten gehore moet brengen.

Ard Jan Koster speelt op het kerkorgel muziek van Bach en Krebs, en verder begeleidt hij de zangleerlingen. Op blokfluit en dwarsfluit klinkt muziek van Vivaldi en Bach.Het vrouwenkoor van de Muziekschool zingt onder leiding van Fenny van Hemmen.

Het concert op vrijdag 5 juli begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, wel wordt er gecollecteerd aan de uitgang.

Meer berichten