Veel animo voor de Pouw Triathlon, getuige de drukte aan de start. Foto: Petra Kroeze
Veel animo voor de Pouw Triathlon, getuige de drukte aan de start. Foto: Petra Kroeze (Foto: Petra Kroeze)

Pouw Triathlon: editie vol hoogtepunten

  Ingezonden

door de Stichting Triathlon Rijssen

De organisatie van de Pouw Triathlon in Rijssen kijkt nog even terug op een geslaagde 27e editie. Het was een editie met wederom veel hoogtepunten. Voor het eerst was er een live verslag met Radio350 en was er jeugd de mini-triathlon met 200 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Daarnaast was er een primeur, want voor het eerst heeft er een deelnemer met een beperking op een fietstandem meegedaan.

RIJSSEN - Op de kwart triathlon bij de mannen behaalde Wouter Dijkshoorn de eerste plaats, hij heeft voor het eerst meegedaan. Hij snelde naar een heus nieuw parcoursrecord van 1:44:41, zes seconden sneller dan de toptijd van Martijn Paalman in 2018. Klaus Schluetler startte in de tweede serie en met een tijd van 1:46:57 werd hij tweede. Luc Verhamme, inmiddels ook vaste deelnemer in Rijssen, werd derde met een tijd van 1:50:40. De beste Rijssenaar was Martijn Schutteman in 1:52:02, goed voor een vierde plek. In zijn leeftijdscategorie werd hij tweede. De Rijssenaren deden het verder als volgt: Teun Pouw werd twaalfde, Tom Sans negentiende en Edwin Seppenwolde werd 25ste.

Bij de dames was er dit jaar helaas niet zoveel deelname op de kwart individueel: zeven dames deden mee. Janine Swaak werd eerste met een tijd van 2:10:39. De tweede plek was voor Aafke Willems, gevolgd door Saskia Bekhuis in een tijd van respectievelijk 02:14:02 en 02:14:17.

Bij de Sans Online 1/8 sprintte Joost Somen opnieuw naar de overwinning, in net geen nieuw parcoursrecord, met een tijd van 52:42. Tweede werd Tim Jongman in 58:14 Stefan Pekkeriet werd derde met 1:00:48. Rijssenaar William Molenaar werd vierde overall en miste het podium met maar twaalf tellen. Bij de dames was Daniëlle Blomsma eerste in een tijd van 01:08:39, Andrea Bruijnes werd tweede in 01:08:59 en derde werd Carin van Haren in een tijd van 01:11:53.

Bij de team triathlon 1/8 werd AKOR I winnaar, gevolgd door Trie vrienden en De Noevermannen.
De uitslag bij de Reggeborgh 1/4 trio's is als volgt: op de eerste plaats staat DPI | Get on track, tweede Team TTvW/EBS en derde Moddit die voor het eerst als bedrijventeam meedeed.

Dit jaar was er voor het eerst de GSM Wonen mini-triathlon. Bij de jongens werd Joris Overeem eerste in een tijd van 36:00 en daardoor bleef hij vier tellen voor op Mikel Berenst. Derde werd Rijssenaar Twan Vossebelt in 36:23. Ook waard om even te vermelden: Twan had tevens de allersnelste looptijd van de dag in 10:05.

Bij de meisjes was de Rijssense Isa Vossebelt de allersnelste in 41:36 en bleef daarmee Eveline Cubuk (42:40) en Sanne Kluin (44:19) voor. Ook Isa had net als Twan de snelste looptijd van de dag bij de meisjes in 11:32 en haalde daardoor Eveline bij het lopen in die na het fietsen en zwemmen op kop lag.

Verder was er een primeur, de eerste fietstandem deed mee. Zo een deelnemer met een beperking toch meedoen aan de triathlon. Tot slot had Aveco met 27 teams dit jaar een eigen serie waar volop werd gestreden op de 1/8 afstand en 1/4. De organisatie wil alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers bedanken. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 20 juni 2020.

Meer berichten