Foto: singlecafe voor 55 jaar en ouder op terras van Outdoors Holten door DatingOost.nl

'Bij singlescafé gaat het om gezelligheid'

  Ingezonden

door DatingOost

Singles boven de 55 jaar zijn op zondag 7 juli welkom op het terras van Outdoors Holten voor een singlescafé. Het doel is borrelen, lachen, nieuwe kennissen maken en gezellig babbelen met andere alleenstaanden. Zonder verplichtingen. "Het is geen datingactiviteit", stelt Getty Schepers van DatingOost duidelijk.

HOLTEN - "Sinds drie jaar komen we met enige regelmaat op de zondagmiddag bij Outdoors. Juist op de zondagmiddag, omdat veel senioren alleen thuis zitten. 's Morgens komen kinderen en kleinkinderen vaak op bezoek en 's middags wil men wel misschien graag fietsen of wandelen, maar dat moet dan in je eentje. Dit voelt voor sommige singles extra verdrietig. Wellicht vindt men op ons singlescafé een leuke wandel- of fietsvriend. Doordeweeks gaat het wel, zegt men vaak, 'dan heb ik m'n vrijwilligerswerk en sport, maar zondags zit ik vaak alleen en voel me zo eenzaam'. Juist in de zomermaanden horen we dit nog vaker. Bepaalde clubjes zijn gesloten in de zomer. Buren en kinderen zijn op vakantie. De straten zijn rustig."

Doelgroep is de actieve single 55+ 60+ en 70+. Outdoors Holten is een locatie middenin de natuur, omgeven door bomen en centraal gelegen in Oost-Nederland aan de A1. "Geweldig voor deze activiteit", zegt Getty. "De gasten komen van heinde en verre en vinden het er prachtig. Iedereen wordt door ons persoonlijk ontvangen bij de entree. Dit voelt vertrouwd en stelt gerust. Iedere single heeft een ander verleden en kent z'n eigen verdriet."

Praktisch
De kosten bedragen 22,50 euro inclusief koffie met iets lekkers, twee consumpties en verschillende lekkernijen gedurende de middag. De gasten worden verwacht tussen 14.00 en 14.30 uur op het terras van bistro Outdoors Holten aan de Langstraat 6. Bij slecht weer vindt het singlescafé binnen plaats. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie kan gebeld worden met DatingOost via 0546-49 28 99.

Meer berichten