Ook dit jaar is er een mooi programma opgesteld met diverse bands. Vorig jaar maakten De Kneiters hun opwachting. Foto: P. Scholman.
Ook dit jaar is er een mooi programma opgesteld met diverse bands. Vorig jaar maakten De Kneiters hun opwachting. Foto: P. Scholman. (Foto: P. Scholman)

Grandioos blues- en rockfeest in Rijssen

  Ingezonden

door de organisatie

Met de tweede editie nog vers in het geheugen is de organisatie druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie van Jak&Rock. Voorgaande jaren werd het festival gehouden op vrijdag, maar dit jaar is ervoor gekozen om te verhuizen naar de zaterdag. Jak&Rock vindt plaats op zaterdag 29 juni bij de Koerbelt in Rijssen.

RIJSSEN - Het afgelopen jaar zijn er meer dan 500 bezoekers geweest. De organisatie hoopt dat er dit jaar nog meer mensen de weg naar de Koerbelt weten te vinden.

De poorten gaan open om 17.00 uur open: bezoekers wacht een walhalla waar de beste bands uit de regio optreden. Kings Deal bijt het spits af om 17.45 uur. Dit is een veelzijdige bluesband die naast blues ook rockabilly, rooths en rock speelt. Om 19.15 uur is het de beurt aan Yotta, een achtkoppige Ska-band met zang, drums, toetsen, gitaar, bas, saxofoon en trombone. Zij komen vanuit Nijmegen naar Rijssen en brengen nummers van Doe Maar, Madness en veel meer Ska-toppers ten gehore. Hiermee staan ze garant voor een grandioos feest.

De oudste rockband van Rijssen, Hardboard, maakt om 20.45 uur de opwachting. Bij de vorige editie hebben ze de kantine plat gespeeld. Ook deze keer zullen in een aangepaste vorm hun muzikale klanken laten horen. Hardboard speelt een mix van rock en blues.

Om 22.15 uur verschijnt de regionale topper Handy Joe and the Boogie kearls op het podium. Deze vier kearls oet Rjssen spelen een mix van dialect en Engelstalige songs. Met onder meer hun gitaarsolo's weet deze band wel hoe ze een feestje moeten bouwen.

Het festival wordt om 23.45 uur afgesloten met Diezl. Deze coverband zorgt voor een feest der herkenning met veelal bekende rocksongs uit de jaren 90. Zij zorgen voor een swingend feestje, die ze graag samen met het publiek willen vieren. Zij spelen tot 01.00 uur.

De entree aan de kassa bedraagt 10 euro, in de voorverkoop ligt de kaartprijs op 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het programma, de bands en kaarten op de website van het festival. 

Meer berichten