Ook bij deze editie doen er weer 50 teams mee aan het toernooi, zij strijden om de 'Martin van Suuske-bokaal'. Foto: Sportclub Rijssen.
Ook bij deze editie doen er weer 50 teams mee aan het toernooi, zij strijden om de 'Martin van Suuske-bokaal'. Foto: Sportclub Rijssen. (Foto: Patrick Scholman / Sportclub Rijssen)

Trap een balletje bij gezellig toernooi

  Ingezonden

door Sportclub Rijssen

De supportersvereniging van Sportclub Rijssen houdt op zaterdag 22 juni voor de 31ste keer het jaarlijkse 6x6 toernooi.

RIJSSEN - "Het sportieve evenement inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste toernooien in de regio", aldus de organisatie. "Jaarlijks doen er zo'n 50 teams mee. Ook over supporters valt er helemaal niets te klagen:een kleine 1.000 supporters zitten jaarlijks in de tent bij Sportclub. Het is een mooie combinatie van voetbal en gezelligheid; dat is waar het 6x6-toernooi voor staat."

Poules
Er wordt gevoetbald in tien verschillende poules variërend van recreatie tot voetbal op hoog niveau. Zoals elk jaar starten de poulewedstrijden om 13.00 uur en duurt het inclusief de penalty's in de finale tot en met 16.30 uur. Daarna is het feest in de tent met de dj's van Dos Amigos. Het feest gaat door tot vroeg in de avond.

Goed verzorgd
Tussendoor is er de prijsuitreiking en een verloting met mooie prijzen. Voor wie dorst en trek heeft, staat de bardienst van Sportclub ook dit jaar weer klaar om te zorgen dat iedereen voldoende te eten en te drinken krijgt. "Ook nu hebben we wederom aan de kinderen gedacht en staat er speciaal voor hen een springkussen klaar, waarmee ze zich naast het speeltuintje mooi kunnen vermaken. Het toernooi is dus een gezellig uitje voor zowel jong als oud, als deelnemer of toeschouwer."

Strijden om bokaal
Het toernooi trekt ieder jaar weer een sterk en divers deelnemersveld. "Ook deze keer zijn er 50 teams die gaan strijden om de felbegeerde 'Martin van Suuske-bokaal' en de bijbehorende drie meter bier of wijn. Dit jaar zullen er maar liefst twee Duitse teams meedoen aan dit toernooi waardoor het toernooi een internationale uitstraling krijgt. Het belooft zodoende weer een mooi toernooi te worden."

De velden en het clubgebouw van Sportclub Rijssen zijn te vinden op Sportpark De Koerbelt aan de Arend Baanstraat 98.

Meer berichten