Foto: Evenmens

Jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet

  Ingezonden

Burgemeester Arco Hofland heeft onlangs een graffiti-expositie geopend in het gemeentehuis. De kunstwerken zijn gemaakt door jonge mantelzorgers die eerder dit jaar een workshop via Evenmens Rijssen-Holten hebben gevolgd als ontspannende activiteit. De belangstelling was groot en de kinderen waren maar wat trots op hun werk.

RIJSSEN - Burgemeester Hofland ging bij de opening ook nog even in gesprek met Daniëlle Karels uit Rijssen over wat het voor haar betekent om jonge mantelzorger te zijn. Blijft altijd indrukwekkend om te horen, dit bleek ook nu weer.

De expositie is tot en met donderdag 13 juni te zien in het gemeentehuis, in de Helsinkizaal. Deze activiteit werd gehouden in het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger. Deze week is sinds dit jaar opgenomen op de landelijke issue kalender en wordt georganiseerd om maatschappelijke aandacht en waardering te vragen voor jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep van 6 tot en met 25 jaar die opgroeien met de zorg voor en om een familielid dat langdurig ziek is, een beperking heeft of verslaafd is.

Ondersteuning
In de gemeente Rijssen-Holten kunnen jonge mantelzorgers terecht bij mantelzorgconsulenten van Evenmens. De consulenten jonge mantelzorgers gaan met de kinderen en jongeren zelf in gesprek en bieden een luisterend oor. Ook zijn er bijeenkomsten waar de kinderen en jongeren ervaringen met andere jonge mantelzorgers kunnen delen aan de hand van verschillende onderwerpen zoals emoties, grenzen stellen en het kennen van eigen kwaliteiten. Daarnaast worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld een graffiti workshop, bowlen, lasergamen of een bezoek aan de kinderboerderij.

Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning bij Evenmens, kun je contact opnemen met de consulent jonge mantelzorgers in de gemeente Rijssen-Holten: Helma Boorsma, hboorsma@evenmens.nl, telefoon 0548 – 638 830 of 06 – 36 40 38 97.

Meer berichten