Van links naar rechts: Gerben Smit, Rick Beltman, Marinus Waanders en Wim van de Maat. Eigen foto.
Van links naar rechts: Gerben Smit, Rick Beltman, Marinus Waanders en Wim van de Maat. Eigen foto. (Foto: Jan Brinkman)

Kampioenen Schaakclub in het zonnetje

  Ingezonden

door Schaakclub Rijssen

Tijdens een goedbezochte ledenvergadering heeft de Schaakclub Rijssen terugblik op het afgelopen seizoen.

RIJSSEN - Eerst nam voorzitter Jan Brinkman het woord en vertelde over onder meer de vernieuwing van de website, voorbereidingen voor Lierenshop-Schaaknacht, schaaklessen op de Wilhelminaschool en verplaatsing van het schaakpleintje in het centrum.

Jeugd
Vervolgens nam de jeugdleider, Martijn van den Belt, het woord. Hij kon mededelen dat de jeugd een goed seizoen achter de rug heeft. Zo werd er op verschillende niveaus schaakles gegeven en hebben dertien jeugdleden een examen gemaakt, waarvan de uitslag nog niet bekend is. In de interne competitie over 28 rondes bleek Arjen Kruimer voor de derde keer op rij de sterkste, gevolgd door zijn broer Matthias Kruimer en Max Hoekstra. Het jeugd-snelschaakkampioenschap werd gewonnen door Diederick Hasse en Matthias Kruimer schreef het bekerkampioenschap op zijn naam. Het A-team van de Schaakclub Rijssen, bestaande uit Arjen Kruimer, Matthias Kruimer, Jan-Geert Meulenkolk en Diederick Haase, leverde een bijzondere prestatie door kampioen te worden van de S.B.O.- jeugdclub-competitie.

Tot slot wist Van den Belt te melden dat er ook in het afgelopen seizoen weer een Schoolschaaktoernooi is gehouden, dat werd gewonnen door de Julianaschool. Op zaterdag 8 juni sluit de jeugd het seizoen af met een uitje gevolgd door de prijs- en diploma-uitreiking.

Senioren
Ook de wedstrijdleider senioren, Jan Smit, kon terugkijken op een prima seizoen. Zo was er een goede opkomst tijdens de clubavonden, werd er extern goed gepresteerd en waren er ook bij het snelschaak- en bekerkampioenschap meer deelnemers dan vorig jaar. Jan Brinkman werd clubkampioen door de onderlinge competitie te winnen, Harmen Vosman werd tweede en jeugdlid Jan-Geert Meulenkolk eindigde als derde.

Mooie resultaten
Het bekerkampioenschap werd door oud-clublid Egbert Stegeman gewonnen en Jan Brinkman schreef het snelschaakkampioenschap op zijn naam. Dit seizoen was de competitie opnieuw opgeknipt in vijf periodes, met in elke periode een andere winnaar, namelijk: Jan Brinkman, Harmen Vosman, Jan-Geert Meulenkolk, Lesley Brummerlaar en Sander Koster. Het 8-tallenteam van de Schaakclub eindigde in de tweede klasse van de S.O.S.-competitie op een keurige vierde plek in de middenmoot. Het 4-tallenteam bestaande uit Rick Beltman, Wim van de Maat, Gerben Smit en Marinus Waanders legde zelfs beslag op het kampioenschap in de vijfde klasse.

Tijdens de rondvraag werd er nog melding gemaakt van de prestaties tijdens het veteranenkampioenschap in Borne, waar Rijssen al jaren prima wordt vertegenwoordigd door een achttal leden/oud-leden.

Op zaterdag 1 juni hebben de leden van de Schaakclub Rijssen het seizoen afgesloten met een gezellige middag en avond. Het nieuwe seizoen gaat weer van start op donderdag 5 september.

Meer berichten