Bij de landelijke baancompetitie staan zowel voor de jeugd als senioren twee afstanden op het programma. Foto: René van den Dijk
Bij de landelijke baancompetitie staan zowel voor de jeugd als senioren twee afstanden op het programma. Foto: René van den Dijk

Nationale topskaters komen op 8 juni naar Rijssen

  Ingezonden

Een lang gekoesterde wens van de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen gaat op zaterdag 8 juni in vervulling. Die dag is er een wedstrijd om de landelijke baancompetitie van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB).

RIJSSEN - Al een aantal jaar was het de wens om een dergelijke wedstrijd te organiseren, maar doordat de baan niet voldeed aan de eisen was dit niet mogelijk. Met de nieuwe skeelerpiste in het Opbroek kwam de vereniging als mogelijke organisator van een dergelijke wedstrijd in beeld.

De Schaats- en Skeelervereniging Rijssen (SSVR) heeft al vele jaren wedstrijden georganiseerd voor de Stouwdamcompetitie, de Free Wheel Inline Cup en de landelijke marathoncup.Samen met de nieuwe piste was dit een reden voor de KNSB om SSVR een wedstrijd toe te wijzen. Dat betekent dat de nationale top van het inline-skaten zaterdag 8 juni te zien is in Rijssen.Er staan zowel voor de jeugd als senioren twee spectaculaire afstanden op het programma: 1000 meter (in series) en een punten-afvalkoers.

De jeugd begint om 11.00 uur, de senioren starten om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten