Het Dorpsfeest heeft een totaal nieuw kinderprogramma dankzij deze dames.
Het Dorpsfeest heeft een totaal nieuw kinderprogramma dankzij deze dames. (Foto: PR Dorpsfeest Markelo)

'We willen nog niet alles verklappen over de activiteiten'

  Ingezonden

Het kinderprogramma van het Dorpsfeest in Markelo heeft een metamorfose ondergaan, met dank aan Laura Brinkmans en Marja Daggert. Omdat het een totaal nieuw programma is krijgt het onderdeel ook een andere naam: Festifun. Er zijn activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

MARKELO - Het Dorpsfeest vindt plaats op 23, 24 en 25 augustus. Laura en Marja hebben voor Festifun meerdere activiteiten opgezet. De activiteiten vinden plaats in krap twee uur. "Dat kan je alleen regelen door veel vrijwilligers te vragen die een handje meehelpen. En dat was niet eens zo moeilijk. We kennen veel mensen die goed met kinderen overweg kunnen én een feestje kunnen bouwen. In mum van tijd hadden we maar liefst zeventien vrijwilligers bij elkaar verzameld om te helpen tijdens FestiFun. Alleen dát al geeft ontzettend veel energie", aldus Marja. Over de activiteiten willen de dames nog niet alles verklappen. "Maar één van de activiteiten die echt heel gaaf is, is dat kinderen van 5 tot en met 12 jaar kunnen lasergamen in de Kaasfabriek", vertelt Laura. "En dat is nog niet alles" vult Marja aan. "Sowieso krijgen alle kinderen die komen een echte 'Dorpsfeest cocktail' in de tent." Laura: "En alle kinderen kunnen meedoen aan de kinderbingo. De prijzen die je hierbij kunt winnen zijn zó gaaf, die willen de ouders van de kinderen óók wel winnen. Maar die houden we nog lekker even geheim." Wat de twee nog extra willen benadrukken, is dat de ochtend een doorlopend programma heeft. Dus van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn er verschillende activiteiten in én rond de tent te beleven. "Er zijn heel veel leuke dingen te doen, dus je kunt aansluiten waar en wanneer je wilt. Voor alle activiteiten geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Deelname is gratis", aldus Laura.

Meer informatie
Meer informatie over het Dorpsfeest Markelo is online te vinden. Gaandeweg wordt steeds meer bekend over het programma van het Dorpsfeest. Kijk voor het laatste nieuws op de website.

Meer berichten