Vanuit een circulaire visie zet RGS zich in voor een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bij de sloop vrijkomende materialen.
Vanuit een circulaire visie zet RGS zich in voor een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bij de sloop vrijkomende materialen. (Foto: RGS)

RGS al zestig jaar een begrip: dat wordt gevierd met een open dag

  Ingezonden

Hermannus Nijkamp stond in 1959 aan de basis van de Rijssense Gebouwen Sloperij. Zestig jaar later is RGS uitgegroeid tot één van de grootste sloopbedrijven van Nederland. Inmiddels heeft de derde generatie de leiding over het bedrijf. Ter gelegenheid van het jubileum houdt het sloopbedrijf op zaterdag 22 juni een open dag op de hoofdvestiging in Rijssen.

RIJSSEN - RGS is actief in heel het land en heeft tal van aansprekende projecten op haar naam staan, waaronder de sloop van de textielfabrieken van Koninklijke Ten Cate op het Indiëterrein in Almelo, het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam en parkeergarage P2 op Schiphol. Vanuit een circulaire visie zet RGS zich in voor een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bij de sloop vrijkomende materialen.

De sloop- en asbestverwijderingsbranche biedt tal van interessante carrièremogelijkheden. Tijdens de open dag kan iedereen zien dat slopen en asbest verwijderen een prachtig vak is. Bezoekers krijgen uitgebreid de kans (nader) kennis te maken met duurzaam sloopbedrijf RGS en met alle facetten van het sloopvak. Vrijwel het complete machinepark van RGS is te bewonderen, van een 1 ton zwaar minikraantje, tot een hybride sloopkraan en een maar liefst ruim 100 ton wegende sloopmachine. Er is volop aandacht voor thema's als veiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulair slopen.

Wie wil kan onder begeleiding van een medewerker van RGS laten zien hoe behendig hij of zij is met een machine uit het materieelpark van RGS. Voor kinderen is er ook genoeg vertier, onder meer in de vorm van een springkussen. Verder gaat tijdens de open dag de nieuwe bedrijfsfilm van RGS in première.

Praktisch
De open dag van RGS op zaterdag 22 juni begint om 10.00 en duurt tot 16.00 uur. Het bedrijf is te vinden aan de Noordermorssingel 1 in Rijssen.

Kijk voor meer informatie over het bedrijf op de website

Meer berichten