Alle inwoners zijn uitgenodigd om mee te doen aan de viswedstrijd op 25 mei. Eigen foto.
Alle inwoners zijn uitgenodigd om mee te doen aan de viswedstrijd op 25 mei. Eigen foto. (Foto: Hengelsportvereniging Ons Vermaak)

Viswedstrijd op Nationale Hengeldag

  Ingezonden

door Ons Vermaak

Hengelsportvereniging Ons Vermaak uit Rijssen houdt op de Nationale Hengeldag op zaterdag 25 mei een viskoppelwedstrijd.

RIJSSEN - Vroeger mocht er van 1 april tot 1 juni niet worden gevist. In deze 'gesloten tijd' werd door sportvissers tandenknarsend uitgezien naar de feestelijke heropening van het visseizoen. Na de afschaffing van de gesloten tijd werd de laatste zaterdag van mei uitgeroepen als het moment om jaarlijks het visseizoen symbolisch te openen. Dat moment, de Nationale Hengeldag, valt in 2019 op zaterdag 25 mei. Een mooi moment om iedereen zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend vissen eigenlijk is. Hengelsportvereniging Ons Vermaak uit Rijssen houdt dan een koppelwedstrijd aan de visvijver gelegen op de hoek van de Nijverdalseweg en de Morsweg

Alle inwoners uit Rijssen en/of leden van Ons Vermaak worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Deelname is gratis.

Alle soorten vis
Er wordt gevist met koppels die bestaan uit een jeugdvisser jonger dan 15 jaar en een oudere. Koppels met twee jeugdvissers zijn ook toegestaan. Een koppel bestaande uit twee personen vist dus samen voor een plek in het klassement. Er wordt gevist op alle soorten vis, waarbij de totale lengte van de gevangen vis telt. De vis wordt na de wedstrijd gemeten, een leefnet is dus noodzakelijk. Iedereen dient zijn eigen visspullen, aas en voer mee te nemen.

Loten
Voor de wedstrijd wordt geloot voor de beschikbare plaatsen. Na het klinken van het startsignaal mag er gevoerd en gevist worden. De wedstrijd is afgelopen als het signaal nogmaals klinkt. Hierna wordt de vis gemeten en wordt de eindstand bepaald. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd. Er zijn mooie prijzen beschikbaar.

Praktisch
Aanmelden is niet nodig. De viswedstrijd is van 9.00 tot 11.00 uur, het loten is om 8.00 uur. Iedereen die mee wil vissen dient om die tijd aanwezig te zijn om mee te loten voor een plaats. Om iedereen een kans te geven om mee te dingen naar de prijzen is voor deze wedstrijd alleen het vissen met de vaste hengel toegestaan. nVoor deze wedstrijd is de maximale hengellengte bepaald op 9,5 meter. Voer en aas is vrij behalve aardappelen, vers de vase (rode muggenlarven ) en kunstaas. Het gebruik van gekleurde maden is verboden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over activiteiten en de hengelsportvereniging op de website.

Meer berichten