De schippers staan klaar om alles te vertellen over het reilen en zeilen van de scheepvaart. Eigen foto.
De schippers staan klaar om alles te vertellen over het reilen en zeilen van de scheepvaart. Eigen foto. (Foto: Picasa / Enterse Zomp)

Stap aan boord van de zomp

  Ingezonden

De zomp Regt door Zee heeft op de scheepswerf De Enterse Waarf zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad en ligt weer in de botenloods bij haventje van de Pelmolen te Rijssen. De eerste vaartochtjes zijn al gemaakt. Binnenkort beginnen de bijzondere vaartochten.

RIJSSEN - Op zaterdag 11 mei is de eerste vaartocht de Vroege Natuurvaart van 7.00 tot 10.00 uur. Schipper Henk Siegerink heeft er zin in: "In de vroege ochtend is het heerlijk rustig als de natuur ontwaakt, de zon schuin over het water schijnt en de eenden, zwanen, waterhoentjes in het water zwemmen en met hun nesten bezig zijn. "Soms schiet het ijsvogeltje voorbij, dan is de hele dag is weer goed."

Deze vaartocht is inclusief koffie met een broodje en duurt drie uur. De kosten zijn 14 euro en de vaart gaat door bij een minimumaantal van tien personen.

Op zaterdag 11 mei is ook de Nationale Molendag en op deze dag kan de Pelmolen gratis bezocht worden. De Enterse Zomp vaart tijdens deze dag vanaf de haven bij de molen voor korte belevingstochtjes van een half uur. Vertrek is om 10.00 uur en vaart tot 14.00 uur voor de prijs van 3 euro per persoon.

De schippers Henk en Leonard staan klaar om alles te vertellen over het reilen en zeilen van de scheepvaart van vroeger en nu, en over de mooie natuur langs de weer kronkelende Regge.

Meer berichten