Rob van Duurzaam Holten, Raoul Teeuwen van Opgewekt Rijssen, en Mieke van Duurzaam Holten bespreken de informatieavond. Eigen foto.
Rob van Duurzaam Holten, Raoul Teeuwen van Opgewekt Rijssen, en Mieke van Duurzaam Holten bespreken de informatieavond. Eigen foto. (Foto: Duurzaam Holten)

Samen werken aan duurzame missie

  Ingezonden

door Duurzaam Holten

Bedrijfsdaken vol zonnepanelen, dat is wat Duurzaam Holten wil bereiken door samenwerking met de collega's van Opgewekt Rijssen. Op donderdag 16 mei is er een gezamenlijke informatieavond in Holten.

HOLTEN - "Als stichting helpen wij al sinds 2011 mensen die zonnepanelen op hun eigen dak willen", vertelt Rob Regoort van Duurzaam Holten. "Tegenwoordig word je bestookt door aanbieders van zonnepanelen: het ene aanbod klinkt nog mooier dan het andere, maar je weet dat het commerciële partijen zijn. Vaak is niet duidelijk hoe interessant het aanbod nu echt is. Wij hebben geen commercieel belang, dus mensen kunnen ons advies vertrouwen."

Mieke Urff van Duurzaam Holten vult aan: "Al meer dan 160 huishoudens in Rijssen-Holten hebben gebruikgemaakt van de gunstige voorwaarden die wij verkregen bij onze leverancier in Deventer. In de afgelopen jaren zijn er al meer dan 2400 zonnepanelen geïnstalleerd, die samen jaarlijks meer dan 540.000 kWh aan elektriciteit opwekken."

Rob: "Maar op onze duurzaamheidsmarkten hoorden we wel vaak dat veel mensen opzagen tegen de investering in eigen panelen of er geen geschikt dak voor hadden."

Mieke: "Denk bijvoorbeeld aan bewoners van appartementen en van huizen met rieten daken. Daarom is de constructie van Opgewekt Rijssen zo interessant: je kunt bij je eigen energieleverancier blijven, investeert niets en door een belastingmaatregel bespaart een gemiddeld gezin 100 euro per jaar op de energierekening. Bovendien wordt je energie duurzaam opgewekt, via zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dit vult ons aanbod mooi aan."

Veel vertrouwen
"De afgelopen tijd hoorden wij van Holtenaren dat ze graag zonnepanelen op bedrijfsdaken willen en interesse hebben voor een lokale energiecoöperatie. Dat is precies wat Opgewekt Rijssen doet."Rob: "Al met al hebben wij veel vertrouwen in de mensen achter Opgewekt Rijssen en hun aanbod. Daarom werken we graag met ze samen en houden we binnenkort samen een informatiebijeenkomst in Holten."

"We hebben ze wel gevraagd waarom ze hebben gekozen voor de naam 'Opgewekt Rijssen' en Holten ontbreekt. We begrijpen dat na lang wikken en wegen gekozen is voor een korte naam maar als er op een gegeven moment meer Hoolter dan Riessender leden zijn, moeten we het daar nog maar eens over hebben", zegt Mieke grappend.

Praktisch
De beide organisaties houden op donderdag 16 mei een informatiebijeenkomst in Holten. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats bij zaal Irene aan de Boschkamp 6 in Holten.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website.

Meer berichten