Margreet Dannenberg is cum laude geslaagd en sloot het laureatenconcert af. Foto: Muziekschool Rijssen.
Margreet Dannenberg is cum laude geslaagd en sloot het laureatenconcert af. Foto: Muziekschool Rijssen. (Foto: Muziekschool Rijssen)

Ruim tachtig muzikale diploma's

  Ingezonden

Voor een bijna vol Parkgebouw kregen vierentachtig leerlingen van de Rijssense Muziekschool een diploma of getuigschrift uitgereikt tijdens het laureatenconcert.

RIJSSEN - Begin april zijn de examens afgenomen: een spannende week, zowel voor de leerlingen als voor de docenten. De uitreiking van de diploma's is dan een feestelijke afsluiting, waarvoor de examencommissies muziek selecteren uit de gespeelde examenprogramma's. Het programma was zeer gevarieerd: van Bach tot blues, van klezmer tot ragtime. Orgelleerling Casper Struijk speelde een eigen compositie: Song of the Penguin. Casper is in september finalist tijdens het nationale Ambitus Orgelconcours. Bij de geslaagden was ook Emma Harbers, die de klassieke talentenjacht in Nijverdal als de landelijke muziekwedstrijd op haar naam schreef. Een kandidaat slaagde cum laude: dat was Margreet Dannenberg, die het laatste muziekstuk verzorgde op de harp.

Deze keer waren er geen D-examens. "Onder de leerlingen die nu B en C hebben gedaan, zitten beslist talenten waarvan ik verwacht dat die in de komende jaren een D-diploma gaan halen," aldus directeur Dick Sanderman. Voorzitter Johan Riezebos sloot het concert af. Voor hem zit het er bijna op: hij neemt binnenkort afscheid als voorzitter en wordt opgevolgd door Gerard Rutterkamp.

Meer berichten