Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen nu weer van de partij zijn. Foto: MAC de Holterberg.
Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen nu weer van de partij zijn. Foto: MAC de Holterberg. (Foto: MAC de Holterberg)

Mooie klassiekerrace op Koningsdag

  Ingezonden

door MAC de Holterberg

De voorbereidingen voor de jaarlijkse klassiekerrace van motor- en automobielclub De Holterberg op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn alweer in volle gang. Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de Beusebergring weer bol staan van de klassieke motorsport. Uiteraard zal ook deze keer, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer plaatsvinden in nauwe samenwerking met de Historische Motorsport Vereniging.

HOLTEN - Traditiegetrouw zal het evenement weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie ook nu op een flinke belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de 'Beusebergring'. Voor wat betreft het circuit wordt er nog even nagedacht over de chicane in de Fliermatenweg, dit in verband met de daar aangelegde afrastering. De overbekende chicane bij start-finish blijft in elk geval wel bestaan. Het is immers geen snelheidswedstrijd, maar een regelmatigheidswedstrijd.

Acht klassen
Het deelnemersveld wordt verdeeld in acht verschillende klassen en ze rijden allemaal twee manches. Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen nu weer van de partij zijn. Aan de race doen verschillende motormerken mee, zoals Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Alleen al voor het geluid is een bezoek op Koningsdag aan de 'Beusebergring' ongetwijfeld de moeite waard. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart ophalen. Onder de deelnemers is zoals gebruikelijk het MAC-clublid Gerrit Agterkampop met zijn 50 cc Kreidler.

Meer activiteiten
Maar er zal nog veel meer te beleven zijn rond het clubgebouw 't Stuurhuus. Zo zullen er weer vele klassieke motoren en auto's van de MAC-clubleden worden tentoongesteld en de clubleden van de afdeling bromfietsen zullen een speciale 'brommerschuur' inrichten. Verder zijn er diverse gasten uitgenodigd met een keur aan bijzondere motoren. Daarnaast is er een motormarkt.

Praktisch
De trainingen beginnen om 10.15 uur en de wedstrijden om 13.00 uur. De entree bedraagt 5 euro, voor jeugd tot en met 14 jaar is dit 2 euro. Kinderen tot en met 8 jaar mogen gratis naar binnen. Het circuit de Beusebergring is te bereiken via de afrit 26 van de snelweg A1 en dan richting Holten (N 332). Borden met 'circuit' wijzen verder de weg.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over deze activiteit, andere evenementen en de club op de website.

Meer berichten