In het museum zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden, waaronder de nettenboer. Foto: Kaj Schulten.
In het museum zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden, waaronder de nettenboer. Foto: Kaj Schulten. (Foto: Kaj Schulten)

Uniek kijkje in de wereld van toen

  Ingezonden

door de Zonnebloem-Rijssen

De Rijssense afdeling van de Zonnebloem gaat op woensdag 15 mei een dagje op pad naar het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum in Terschuur vlakbij Barneveld. Dit museum geeft een unieke kijkje in de wereld van toen. Inwoners met een lichamelijke beperking en eventuele partners zijn hierbij van harte welkom.

RIJSSEN - De bus is toegankelijk voor elektrische rolstoelen en het museum is volledig rolstoelvriendelijk. Veel deelnemers kennen elkaar van eerdere uitjes, maar ook nieuwe gasten zijn van harte welkom bij deze gezellige activiteit.

Terug in de tijd
De tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Ook is er een indrukwekkende verzameling antiek speelgoed te bezichtigen. Daarnaast zijn er verschillende attracties en wisselende tentoonstellingen te zien. Buiten staan oude landbouwwerktuigen en machines.

Samen genieten
Deelnemers hoeven geen lid te zijn van De Zonnebloem. Iedereen die tot de doelgroep behoort kan zich inschrijven. Het is een kans om gezellig met gelijkgestemden een dag te genieten van een goed verzorgd uitje.

Praktische info
Vertrek is om 10.00 uur en de terugkomst in Rijssen om 17.00 uur. Waar nodig zorgen vrijwilligers voor het vervoer van en naar de opstapplaats en helpen als duwers. In het museum zijn rolstoelen en rollators beschikbaar. De kosten zijn 35 euro per persoon, dit is inclusief koffie en de lunch. Aanmelden voor dit uitje is verplicht. Dit kan tot uiterlijk zaterdag 4 mei bij Marijke den Elzen via 06-40 53 34 04. Let op: vol is vol.

Meer berichten