Slotavond Vrouwen van Nu met muzikaal verteltheater

  Ingezonden

Vrouwen van Nu Markelo sluit op zaterdag 16 april om 19.45 uur  het seizoen af met het muzikaal verteltheater van Trois Femmes: verhalen en chansons van Franse origine. Dit zijn drie Franse verhalen die over het vrouwelijk verlangen gaan. Deze worden in het Nederlands verteld door actrice Thea Rijsewijk. 

 MARKELO - Zij is in 2009 met het muzikaal verteltheater gestart, nadat zij een aantal jaren met veel succes de monoloog Het Gebeurde had gebracht. Zij bewerkt een literaire tekst zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal behouden blijven. De verhalen worden afgewisseld met Franse chansons vertolkt door Floor Stappers. Ze heeft een zangopleiding aan het conservatorium gevolgd, eerst in Zwolle, later in Barcelona, waar ze in het Spaans heeft leren zingen. Franse chansons vormden een nieuwe uitdaging voor haar, en daar is ze op verbluffende wijze in geslaagd

. Nelleke Hallie speelt haar hele leven al accordeon. Ze houdt van alle vormen van Europese muziek (van barok tot klezmer) en daar horen de Franse chansons nadrukkelijk bij. Haar accordeonspel is in staat die typische Franse sfeer op te roepen. Locatie van de bijeenkomst is de Kruusweg. Het bestuur hoopt veel leden te mogen begroeten.

Meer berichten