Op weg door Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Foto: Jan Scheperman.
Op weg door Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Foto: Jan Scheperman. (Foto: Jan Scheperman)

Sportieve uitdaging: de Holterbergtoer

  Ingezonden

door Wielervereniging Holten

Wielervereniging Holten houdt op zondag 7 april de Holterbergtoer. Deze toertocht kent afstanden van 55, 85, 115 en 155 kilometer. Het parcours is heuvelachtig en er moet flink worden geklommen. Voor menig fietser vormen de vele beklimmingen een sportieve uitdaging, zeker voor de fietsers die twee weken later meedoen aan de Amstel Gold Race voor recreanten. Voor hen is de toer een mooie gelegenheid om te testen hoe het staat met de klimcapaciteiten.

HOLTEN - Er zijn weer enkele kleine routewijzigingen doorgevoerd. Op veler verzoek wordt de route van 55 kilometer gehandhaafd. Iedereen mag aan de tocht deelnemen, men hoeft geen lid te zijn van een fietsvereniging. De online inschrijving is inmiddels geopend. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf ook aanmelden in sporthal 't Mossink aan de Keizersweg.

De vier afstanden kunnen in eigen tempo worden afgelegd en lopen grotendeels samen. De 55 kilometer is ook een mooie afstand voor de jeugd. Tot 16 jaar is de deelname gratis. Onderweg passeren alle deelnemers een verzorgingspost van Sportvoeding webshop waar men op drinken en een versnapering wordt getrakteerd. De gehele route is uitgezet met pijlen en deelnemers krijgen ook een gedetailleerde routebeschrijving.

De kosten bedragen 5 euro voor de 55 en 85 kilometer, 6 euro voor de 115 kilometer en 7 euro voor de 155 kilometer. Fietsers die in het bezit zijn van een FietsToerKaart van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) krijgen een euro korting. Bij de twee langste afstanden krijgen zij 2 euro korting. De NTFU-leden kunnen zich inschrijven door middel van de snelle methode Scan & Go.

De starttijden voor de 55, 85 en 115 kilometer zijn tussen 7.30 en 10.00 uur. De fietsers voor de 155 kilometer gaan tussen 7.30 en 9.00 uur van start. Na afloop kan men gebruik maken van de douche- en kleedgelegenheid in de sporthal. Deelnemers worden verzocht zich aan het tochtreglement te houden voor wat betreft veiligheid, gedrags- en verkeersregels. Dit reglement is aanwezig op de startlocatie. Een helm dragen is verplicht.

Meer berichten