Op een overdekte catwalk op het Schild worden de nieuwste trends geshowd. Foto: E. van den Belt.
Op een overdekte catwalk op het Schild worden de nieuwste trends geshowd. Foto: E. van den Belt.

Nieuwste trends bij Rijssense modeshow

  Ingezonden

door HABI

In Rijssen worden op zaterdag 6 april de nieuwste trends getoond door middel van een modeshow. Hiermee wil ondernemingsvereniging HABI laten zien dat Rijssen een volwaardig en compleet mode-aanbod heeft.

RIJSSEN - Op een groot podium bij de fontein presenteren professionele modellen de nieuwste voorjaars- en zomermode. Na afloop van de shows is er nog voldoende tijd om te winkelen omdat er een extra koopzaterdagavond is. Alle winkels zijn open tot 21.00 uur.

Op een grote overdekte catwalk wordt de nieuwste kleding geshowd. De catwalk is te vinden op het Schild bij de fontein. De shows van 30 minuten beginnen om 14.00, 15.00, 16.00, 19.00 en 20.00 uur. Deelnemers zijn Blush, Eshuis Mode, GetDrezzed, Hema, Jolie, Koedijk Jan Heedt, Koedijk Mode, Magnifique Fashion, PC Zijstraat, Reason, Unique, Welkoop Rijssen en Wessels Mode. USA fitnesscentrum zal op spectaculaire wijze de show openen. De shows van 14.00, 15.00 en 16.00 uur beginnen met een demonstratie Club Drums. De avondshows starten met een demo van XGO. Voor kinderen is er ook wat te doen.

Modetrends
De trends uit de laatste vier decennia van de 20ste eeuw en Oosterse en Afrikaanse invloeden druppelen door in elke collectie. Samen met de trend in felle kleuren en prints brengen de lente- en zomercollecties een vrolijk beeld. De jaren 80 is terug te zien in korte jasjes, hippe heuptasjes en polo's met een bijzonder kraagje of opvallende print. Geel, lila, rouge en de wortelgele kleur kurkuma zijn dé seizoenskleuren. Deze trend kan niet zonder retro sporty invloeden en streetwear: met neonkleur, grote (sport)logo's en sidestrepen zit je goed. De jaren 90 brengen rustige designs die door soepele en glanzende stoffen een luxe gevoel geven. Denk aan zwierige rokken in verschillende lengtes en de culotte. Musthaves zijn pakken, blazers en high waist broeken met grote strik of ceintuur. Invloeden uit de jaren 60 ontbreken ook dit voorjaar niet. De romantiek van het plattelandsleven is te zien in hippie-style wijde jurken met kleine bloemetjes. Gecombineerd met veel kant en broderie en natuurlijk ruiten. Liefst in allerlei ruiten-combinaties met elkaar, in een arty folkore-stijl. De kleur in deze trend is zonder twijfel blauw: van skyblue tot jeansblauw. Het arty, nostalgische gevoel uit zich in de exotische invloeden uit Afrika en het Verre Oosten. Rijke kleuren, tropische bloemen en historisch aandoende prints. Veel goud en glitter, kant en fladderige stoffen. Insecten vormen een haast vervreemdende aanvulling in grote sieraden zoals broches en haarpinnen, maar ook in prints. De panter- en vogelprints blijven ook dit voorjaar en deze zomer zichtbaar. Een stijlvol pak met accessoires in lila of gecombineerd met wit past het helemaal in de voorjaarstrend. Kies voor een wijd langvallend jasje of een mooie lila rok. De ultieme musthave is het lila pak. Icecream sweaters en colourblocking items in combinatie met bloemen passen perfect in deze trend.

Meer berichten