Rijssen-Holten MKB-vriendelijkste gemeente

  Ingezonden

Rijssen-Holten is voor de tweede keer op rij de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit een grootschalig tweejaarlijks onderzoek van MKB-Nederland, uitgevoerd door bureau LexNova, waarin 20.000 ondernemers uit alle Nederlandse gemeenten zich hebben uitgesproken over het lokale ondernemersklimaat. 

RIJSSEN / HOLTEN - Ondernemers beoordelen het ondernemersklimaat in Rijssen-Holten met een 8,1. Twee jaar geleden, toen de Overijsselse gemeente zich ook al de MKB-vriendelijkste van Nederland mocht noemen, was dat nog een 7,8. Ondernemers waarderen het actieve contact dat Rijssen-Holten met zijn lokale ondernemers(-verenigingen) onderhoudt. Ze zijn verder onder meer dik tevreden over de snelheid van betalen, de digitale en telefonische bereikbaarheid en het begrip dat de gemeente voor  ondernemers toont. Iets meer dan de helft van de ondernemers vindt wel de gemeente meer moet doen aan het tegengaan van regeldruk.

Tevredenheid gestegen
MKB-Nederland constateert dat ondernemers gemiddeld beter oordelen over hun gemeente dan twee jaar geleden. "De tevredenheid van ondernemers over het lokale beleid is gestegen van een 6,3 naar een 6,7", zegt MKB-voorzitter Jacco Vonhof. "Dat is op zich goed, maar het is een gemiddeld cijfer. We zien nog altijd veel gemeenten die dikke onvoldoendes van hun ondernemers krijgen. Die hebben dus te weinig oog voor de ondernemersbelangen en realiseren zich onvoldoende dat het lokale mkb cruciaal is voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid. Daar moet dus nog een hoop gebeuren."
 

Meer berichten